• Haberler
  • Genel
  • AKÜ’nün yönetim kadrosunda yeni atamalar yapıldı

AKÜ’nün yönetim kadrosunda yeni atamalar yapıldı

16 Mart 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 2011/22 sayılı karar ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü'ne atanan ve görevini 18 Mart’ta teslim alan Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak’ın göreve başlamasının ardından yönetim kadrosunda yeni atamalar yapıldı Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin yönetim kadrosunda bulunan Rektör Yardımcılığı görevine 21 Mart 2011 tarihi itibariyle İktisadi [&hellip]

AKÜ'nün yönetim kadrosunda yeni atamalar yapıldı

16 Mart 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2011/22 sayılı karar ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü’ne atanan ve görevini 18 Mart’ta teslim alan Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak’ın göreve başlamasının ardından yönetim kadrosunda yeni atamalar yapıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin yönetim kadrosunda bulunan Rektör Yardımcılığı görevine 21 Mart 2011 tarihi itibariyle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar; Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Süleyman Taşgetiren ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Yazıcı atandı. AKÜ Genel Sekreterlik görevine AKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilmi Uçan; Genel Sekreter Yardımcılığına AKÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Çağan ile Tıp Fakültesi Sekreteri Abdullah Aydoğan atandı. Rektör Danışmanlığı görevini ise Basın-Yayın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı olarak Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Mehmet Karakaş; AKÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Çağan ile İİBF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Kandemir yürütecektir.
Rektör Yardımcıları
Prof. Dr. Kemalettin ÇONKAR
1953 yılında Bolu ilinin Gerede ilçesinde doğdu. Lisans eğitimini 1974 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi İktisat-Maliye bölümünde tamamladı. 1979 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine bağlı Afyon Mali Bilimler Fakültesine asistan oldu. 1981 yılında, Eskişehir’de başladığı doktora programına ara verip, Boğaziçi Üniversitesi Lisans Hazırlık Okuluna başladı. 1982-1984 yılları arasında ise, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Financial Management” dalında yüksek lisans programına devam ederek, bu programı “Development Banking, Development Banks in Turkey and State Industry and Labourer Investment Bank” adlı tezle tamamladı. Doktora programını 1988 yılında “Kalkınma Bankacılığı ve Türkiye’deki Uygulama” adlı tezle tamamlayan Çonkar, aynı yıl yardımcı doçent oldu. 1992-1995 yılları arasında Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yaptı. 1995 Ağustos ayında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine geçti. 1996’da Doçent oldu. Eylül 1996-Eylül 1999 tarihleri arasında Şarkışla Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini yürüttü.2000 yılında toplanan VIII. Beş Yıllık Kalkınma Planı Sanayi Politikaları Özel İhtisas Komisyonu KOBİ Alt Komisyonunda görev yaptı. Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde 1998’den itibaren Muhasebe-Finansman Anabilim Dalı Başkanı, 2001’den itibaren de İşletme Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 2002 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Muhasebe-Finansman Anabilim Dalına Profesör olarak atandı. 2002’den itibaren de Fakültenin İşletme Bölümünde Muhasebe-Finansman Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Çonkar, 04.04. 2003 tarihinde aynı Fakültenin Dekanlığına atandı. Nisan 2003-Nisan 2007 tarihleri arasında Türkiye Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2008 yılı Mart ile 2010 yılı Mart ayı arasında Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürüten, evli ve 2 çocuk babası olan Çonkar, 21 Mart 2011 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcılığına yeniden atandı.
Prof. Dr. Süleyman TAŞGETİREN
1965 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladıktan sonra makine mühendisliği alanında sırasıyla 1987 yılında lisans, 1992 yılında yüksek lisans ve 1997 yılında doktora derecelerini Dokuz Eylül Üniversitesinden aldı. Dokuz Eylül ve Pamukkale Üniversitelerinde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Afyon Kocatepe Üniversitesinde öğretim üyesi (Yardımcı doçent, 1998; Doçent; 2001, Profesör; 2006) olarak çalıştı. Dekanlık, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Bölüm başkanlığı ve çeşitli komisyon üyeliği görevlerinde bulundu. Makine tasarımı, Kırılma mekaniği ve Hasar analizi ile Mesleki ve teknik eğitim alanlarında çalıştı. Bu alanlarda 100’den fazla ulusal ve uluslararası yayınları ve çeşitli kurumlarca desteklenmiş proje görevleri bulunan Taşgetiren, yirmiyi aşkın lisansüstü öğrenci danışmanlığı yürüttü. Evli olup, 2 kız ve 1 erkek çocuğu bulunan Taşgetiren, 21 Mart 2011 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcılığına atandı.
Prof. Dr. Hakkı YAZICI
1961 yılında Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesine bağlı Laçin Köyünde doğan Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, ilkokulu aynı köyde, ortaokulu Sarıcakaya’da ve lise öğrenimini ise Eskişehir’de tamamladı. 1979 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümüne giren Yazıcı, 1983 yılında mezun oldu. 1985 yılında yine aynı üniversitenin Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olan Yazıcı, 2003 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne Dekan olarak atandı ve bu görevi 2007 yılında sona erdi. Halen aynı fakültede İlköğretim Bölümü Başkanlığı yapmaktadır. 21 Mart 2011 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, evli ve üç çocuk babasıdır.
Rektör Danışmanları
Doç. Dr. Mehmet KARAKAŞ
1969 yılında Tokat ilinin Reşadiye ilçesine bağlı Yolüstü Kasabasında doğan Mehmet Karakaş, ilk ve orta öğretimini Reşadiye ve Zile’de 1988’de tamamladıktan sonra aynı yıl İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne kaydoldu; 1992’de mezun oldu. 1992-1997 yılları arasında İstanbul Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini tamamladı. 2005 yılında Sosyoloji alanında Doçentlik unvanını aldı. Çalışma yaşamına 1993 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başladı. Kurucu Bölüm Başkanı olarak atandığı Sosyoloji Bölüm Başkanlığı görevini 1997-2002 ve 2008-2011 yılları arasında yürüttü ve halen bu görevine devam etmektedir. 1997 yılında başladığı Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı başkanlığı görevini aralıksız olarak sürdürmektedir.
2006-2011 yılları arasında Fakülte Kurulu (Doç. Temsilciliği) üyeliği, 2007-2011 yılları arasında Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2007 yılında başladığı Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevine halen devam etmektedir. 2007-2011 yılları arasında AKÜ Sosyal Bilimler Dergisi Editörlüğü’nde bulunan Karakaş, çeşitli akademik dergilerde hakemlik görevleri yapmaktadır. 1997-2011 yılları arasında üniversite içi ve dışındaki kurumlarda komisyon üyesi olarak çalıştı. Akademik uzmanlık alanları arasında Kimlikler Sosyolojisi, Kent Sosyolojisi, Milliyetçilikler, Tüketim, Yoksulluk, Türk Düşünce Tarihi, Polis ve Sorunları, gibi konular bulunmaktadır. 21 Mart 2011 tarihinden itibaren Basın Yayın ve Halkla İlişkilerden sorumlu Rektör Danışmanlığı görevine atanan Karakaş, evli ve iki çocuk babasıdır.
Doç. Dr. Kenan ÇAĞAN
1970 Ankara doğumlu olan Çağan, 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun olmuştur. Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde Yüksek Lisansını, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde Doktorasını tamamlamıştır. 2009 Yılında Doçent olan Çağan, halen Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 21 Mart 2011 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı görevlerine atanan Çağan, evli ve iki çocuk babasıdır.
Yrd. Doç. Dr. Tuğrul KANDEMİR
1969 Ankara doğumlu ve aslen Kırıkkale’li olan Tuğrul Kandemir, ilkokulu Ankara’da ortaokul ve liseyi Kırıkkale’de tamamladı. 1993 Yılında Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak akademik hayatına başladı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde 1995 yılında Yüksek Lisansı, 2003 yılında Doktorasını tamamladı.
2004-2007 yılları arasında KOSGEB, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyonkarahisar Sanayi ve Ticaret Odası işbirliği ile kurulan Türkiye’nin ilk Sinerji Odağı’nın kuruculuğu ve yöneticiliğini yaptı. 2007 yılında İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevine atandı. Ayrıca 2007-2011 yılları arasında üniversite sanayi işbirliği koordinatörlüğü görevlini de yürüten Tuğrul Kandemir, bu yıllar arasında İşletme Bölümü Sayısal Yöntemler Anabilim Dalı Başkanlığı ile Fakülte Yönetim kurulu üyeliklerinde de bulundu. 21 Mart 2011 tarihinde Rektör Danışmanlığı görevine atanan Tuğrul Kandemir, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Genel Sekreter
Doç. Dr. Hilmi UÇAN
1954 yılında Burdur/Bucak’ta doğdu. 1976 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Anadolu Üniversitesi’nde tamamladı. 2010 yılında doçent unvanını aldı. Türk edebiyatı, edebiyat kuramı, edebiyat eğitimi, göstergebilim alanlarında ulusal ve uluslararası dergilerde makaleleri, bildirileri, eleştiri, roman ve öykü çözümlemeleri yayınlanan M.Hilmi Uçan’ın 6 kitabı bulunmaktadır. Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde çeşitli idari görevlerde bulundu. Evli olup, üç çocuğu bulunan Uçan, 21 Mart 2011 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne Genel Sekreter Vekili olarak atandı.
Genel Sekreter Yardımcıları
Doç. Dr. Kenan ÇAĞAN
1970 Ankara doğumlu olan Çağan, 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun olmuştur. Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde Yüksek Lisansını, Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde Doktorasını tamamlamıştır. 2009 Yılında Doçent olan Çağan, halen Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 21 Mart 2011 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı görevlerine atanan Çağan, evli ve iki çocuk babasıdır.
Abdullah AYDOĞAN
1963 yılında Afyonkarahisar’ın Çakır Köyü’nde doğdu. İlköğrenimini Çakır Köyü’nde, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar’da tamamladı. Açıköğretim Fakültesi İş İdaresi Bölümü mezunu olan Aydoğan, 1985 yılında Afyon Maliye Muhasebe Yüksekokulunda memur olarak göreve başladı. 1993’te Afyon Kocatepe Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına Şube Müdürü olarak atandı. Aynı yıl Teknik Eğitim Fakültesi Fakülte Sekreteri olarak atandı. Bu görevinin yanında Fen Bilimleri Enstitüsü Kurucu Sekreterliği, Banaz Meslek Yüksekokulu Kurucu Sekreterliği, Mühendislik Fakültesi ve Eğitim Fakültesi Kurucu Sekreterliği yaptı. 2002-2011 yılları arasında Tıp Fakültesi Sekreteri olarak görev yapan Aydoğan, evli ve 2 çocuk babası olup, 21 Mart 2011 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Vekili olarak atandı.

Bakmadan Geçme