AKÜ’nün ortağı olduğu proje kabul edildi

Mayıs ayında Hamm Büyükşehir Belediyesi KUBUS Kültür ve Gençlik Merkezi’nce başvurusu yapılan AKÜ’nün ortağı olduğu “Ritmini Konuştur” Almanya ve Türkiye’de “Yaşam Ritmi” adlı proje kabul edildi Avrupa Birliği (AB) Gençlik Programı Eylem 1.1 Gençlik Değişimleri kapsamında Mayıs 2012 döneminde Almanya-Hamm Büyükşehir Belediyesi KUBUS Kültür ve Gençlik Merkezi tarafından başvurusu yapılan ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) [&hellip]

AKÜ'nün ortağı olduğu proje kabul edildi

Mayıs ayında Hamm Büyükşehir Belediyesi KUBUS Kültür ve Gençlik Merkezi’nce başvurusu yapılan AKÜ’nün ortağı olduğu “Ritmini Konuştur” Almanya ve Türkiye’de “Yaşam Ritmi” adlı proje kabul edildi

Avrupa Birliği (AB) Gençlik Programı Eylem 1.1 Gençlik Değişimleri kapsamında Mayıs 2012 döneminde Almanya-Hamm Büyükşehir Belediyesi KUBUS Kültür ve Gençlik Merkezi tarafından başvurusu yapılan ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) ortak olduğu “Let Your Beat Speak (Ritmini Konuştur)-Almanya ve Türkiye’de Yaşam Ritmi” adlı proje kabul edildi.
Projenin koordinatörlüğünü KUBUS Gençlik Merkezi Petra Siedenberg yapacak. Proje ortaklığını AKÜ Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi gerçekleştirecek. Proje kapsamında insan hayatının farklı evreleri olan çocukluk, gençlik, yetişkinlik, yaşlılık ve çalışma hayatı dönemleri değişik kültürlerle birleştirilerek, beden perküsyonu ile canlandırılacak. Proje doğrultusunda vücut bir enstrümana dönüştürülüp enstrüman yerine vücut çalınacak.
Yürütücülüğünü AKÜ Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Duygu Sökezoğlu’nun yaptığı projede AKÜ’den 12 öğrenci, 3 öğretim elemanı ve Hamm KUBUS Kültür ve Gençlik Merkezi’nden 12 öğrenci, 2 yönetici yer alacak. Her iki grup da kendi ülkelerindeki yaşam evrelerini müzik eşliğinde hazırlayarak, daha sonra iki kültür arasındaki farklılıklar karşılaştırılacak ve ortak bir gösteri hazırlanacak. Projenin ön hazırlık ziyareti, 29-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Projenin faaliyetleri ise 14-22 Ekim 2012 tarihleri arasında Almanya’nın Hamm şehrinde yapılacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme