• Haberler
  • Genel
  • AKÜ'nün hizmetleri gelişerek artıyor – Kocatepe Gazetesi

AKÜ'nün hizmetleri gelişerek artıyor – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, yeni dönemde öğrenci sayısının 33 bine ulaşacağını belirtti. Öğrencilerin barınma başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının en iyi şekilde karışlanacağını söyleyen Rektör Solak, Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ki hizmetin her yönüyle geliştiğini, en kısa sürede Otistik Çocuklar Merkezi’ni kuracaklarını bildirdi “Tüm öğrenciler bizim çocuğumuz”Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. [&hellip]

AKÜ’nün hizmetleri gelişerek artıyor

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, yeni dönemde öğrenci sayısının 33 bine ulaşacağını belirtti. Öğrencilerin barınma başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının en iyi şekilde karışlanacağını söyleyen Rektör Solak, Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ki hizmetin her yönüyle geliştiğini, en kısa sürede Otistik Çocuklar Merkezi’ni kuracaklarını bildirdi

“Tüm öğrenciler bizim çocuğumuz”
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 20 Mart 2011 tarihinden bu tarafa yaklaşık 3 aydır rektörlük görevini yürüttüğünü söyledi. Rektör Solak, 90 gün boyunca Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun şahsı ve makamı ile üniversiteye gösterdiği destek ve ilgiye teşekkür etti. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 3 önemli konu hakkında bilgi sundu. İlk olarak geçen hafta Üniversite Hasta Kurulu’nun Saraybosna’da gündeme gelen ve bugün genel kurul toplantısında gündeme getirilecek olan öğrenci konaklama ve illerde ki durumu hakkında konuşan Solak; “Afyonkarahisar ilinde yaklaşık 13 bin 6 yüz dolayında üniversite öğrencimiz barınıyor. Bunun 4 bin 100 kadarı yurtlarda, geriye kalan evlerde ve özel yurtlarda barınıyor. Bizler ilde yer alan yöneticiler olarak bugüne kadar öğrencilerimize belli düzeyde hassasiyet ya da duyarlılık gösterdik. Hepsi bizim çocuklarımız. Biz YÖK’e 2011-2012 dönemi için 12 bin 600 dolayında kontenjan gönderdik. Bunun yaklaşık yarısı Afyonkarahisar’a gelecek. Bir kısmı yurtta kalacak, bir kısmı devlet yurtlarını ya da özel nitelikte ama kampusumüzde kalan yurtlarda. Bir kısmı da özel yurtlarda ve evlerde kalacak. Bazı sıkıntılar şikayetler geldi. Bir tanesi fiyatlarla ilgili. İkincisi komşuluk hizmetleriyle ilgili. Üçüncüsü de özellikle yeme içme ve barınmada ki bir takım sıkıntılara ilişkin.” dedi.
Öğrenciler yolunacak kaz değil
Öğrencilerden gelen sıkıntılar olabileceğini ancak çevreden de gelebilecek sıkıntılar açısından böylesi toplantıların önem taşıdığına dikkat çeken AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, tüm öğrencilere verilecek hizmetlerde çevrenin uyarılıp bilgilendirilmesi zorunluluğuna işaret etti. Çok fahiş fiyatlarla ya da konaklanması mümkün olmayan yerlerde öğrencileri sıkıntıya itmeden söz konusu hizmetlere katkı vermek istediklerini belirten Rektör Solak; “Yöneticilerimiz, muhtarlarımız, ile bağlı değişik ortamlarla, sivil toplum örgütlerinin bilgileri dahilinde basınla bunu paylaşmayı görev biliyorum. Dolayısıyla 12 bin 560 kontenjan az değil. Bunun yarısı da ilde barınacak. Bunları sahipleneceğiz. Onların eğitim, öğretim ve sağlık hizmetlerine her türlü katkıda bulanacağız. Toplam öğrenci sayımız önümüzde ki dönem 33 bin dolayında olacak. Az bir rakam değil. İl kapsamında bizim Kredi ve Yurtlar Müdürlüğüne bağlı toplam 3 bine yakın yatağı var. 1200 Adet de üni yurt dediğimiz özel sektörün bizim ortamıza yaptığı var. Yaklaşık 4 bin 2 yüzlük bir kapasitemiz var. 750 Kişilik bir yurdunda inşaatı bitiyor ama ne zaman yetişir bilmiyorum. Bizim bir taraftan öğrenci beklerken, o ilin ekonomisine, kültürüne katkısı var derken öbür tarafta da bizim üze-rimize düşen sorumluluk var. Bu sorumluluğa paydaşlar olarak bizim de katkıda bulunmamız lazım. Öğrencile-rimiz elbette yolunacak kazlar değil. Öyle görmemiz lazım. Onları kendi evlatlarımız olark görmeliyiz.” diye konuştu.
Ameliyathane yoğun bakım
3. basamakta şart
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, tüm öğrenciler için kendi evlatlarına kişilerin neyi düşünüyorsa onlar içinde aynı şeyi düşünmeleri gerektiğine temas etti. İkinci olarak sağlık hizmeti açısından Ali Çetinkaya Kampusu’nde ki Tıp Fakültesi Hastanesi’nin 90 günde çok ciddi noktalara geldiğini vurgulayan Rektör Solak; “Şu anda günlük poliklinik hizmetimiz bini geçti. Günlük ameliyat hizmetimiz 50-55 dolayında devam ediyor. Bu yaz sezonunda normal olarak dalgalanabilir. Tatile gidenler ayrı ama trafik kazası nedeniyle bize gelenler ayrı olmak üzere. Yoğun bakım yataklarımızın hepsini elimizde ki kapasite olarak hizmete açtık. Dahili yoğun bakım, cerrahi yoğun bakım ve kardiyolojik yoğun bakım olmak üzere. Bu konuda da hem Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’na hem de Sağlık Müdürümüz Dr. Necip Yemenici’ye gerçekten teşekkür ediyorum. Yoğun bakım yatak kapasitesi bir ilde ki sağlık hizmetinin hassas noktasıdır. Ameliyathane ve yoğun bakımınız yoksa orada 3. basamak hizmeti verilemez. O nedenle katkılarından dolayı gerçekten teşekkür ediyorum. Şu anda hizmetimizi veriyoruz. Bu hafta itibariyle 22 branş hekimi daha aramıza katılıyor. 24 Haziran Cuma günü itibariyle. Yirmi 25 kadar daha hekim ihtiyacını ilana gönderdik. Dolayısıyla biz Afyonkarahisar ilinde AKÜ Tıp Fakültesi olarak verilmeyen bir hizmet olmayacak. Her türlü hizmetin olmasını sağlayacağız. En fazla iki ya da üç ayımızı alır. Üçüncü basamak sağlık hizmetini kast ediyorum. Diyaliz zaten veriliyor. Bunu vermeyi başaracağız hep birlikte ilin yöneticileri olarak” şeklinde konuştu.
Otistik Çocuklar Merkezi açılacak
Bir yenilik hakkında da bilgi vermek istediğini bildiren AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, otistik çocukların aileleri tarafından kendisine yapılan ziyarette hepsinin ağlamaklı olduğunu belirtti. Toplam 50 otistik çocuk ailesinden yaklaşık 34 otistik çocuk ailesinin bir dernek çatısı altında toplandığını kaydeden Solak şöyle konuştu: “Bendenizin Rektör olarak sözüm vardı. O çalışmaları geçen hafta başlattım. Ali Çetinkaya Kampusunde 50 öğrenci kapasiteli Otistik Çocuklar Merkezini mutlaka açacağız. Hem yasal mevzuat hem de psikolog, eğitimci ve Tıp Fakültesi’nin ilgili branş hekimlerini de görevlendirip bu hizmeti mutlaka vereceğiz. Belki mevzuat ve uygulama açısından sıkıntılar olursa herkesten katkı bekliyorum. Buna Afyon’un ihtiyacı var. Yapılabilecek en büyük hizmet ve dua bu tip ailelere bu tür çocuklarımıza hizmettir diyorum. Ben kurumsal anlamda Rektör olarak başlattım. İnşallah en kısa sürede tamamlayacağım diyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme