• Haberler
  • Genel
  • AKÜ’nün en küçük öğrencileri mezun oldu

AKÜ’nün en küçük öğrencileri mezun oldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin kreşi Renkli Ev’de mezuniyet coşkusu yaşandı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) kreşi öğrencilerinin '2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni ve Yıl Sonu Etkinliği', AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.'Renkli Ev' olarak da bilinen AKÜ Kreşinin Pırıltı Adası ve Minik Yıldızlar sınıflarından mezun olan 37 minik öğrencinin ilkokula başlamaları nedeniyle düzenlenen mezuniyet [&hellip]

AKÜ'nün en küçük öğrencileri mezun oldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin kreşi Renkli Ev’de mezuniyet coşkusu yaşandı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) kreşi öğrencilerinin “2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni ve Yıl Sonu Etkinliği”, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.“Renkli Ev” olarak da bilinen AKÜ Kreşinin Pırıltı Adası ve Minik Yıldızlar sınıflarından mezun olan 37 minik öğrencinin ilkokula başlamaları nedeniyle düzenlenen mezuniyet törenine AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar, AKÜ Okul Öncesi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı’nın yanı sıra kreş öğretmenleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.
YETENEKLERİNİ GELİŞTİRDİLER
Devlet Konservatuvarı tarafından hazırlanan müzik dinletisi ile başlayan törenin açış konuşmasını yapan AKÜ Sosyal Tesis Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı, “Kreşimiz, çocuklarımıza eğitim bilimleri gereklerine uygun fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal açıdan gelişimleri ile yaratıcılıklarını en üst seviyeye çıkarmak için gerekli ortamı sağlamakta, özgürce deneyimler yaşayabilecekleri, ilgi ve yeteneklerini geliştirebilecekleri, bireyselleşmelerini destekleyici zengin bir program sunmaktadır. Bu amaçla; müzik, resim, seramik, satranç, halk oyunları, İngilizce dersleri eğitim-öğretim sürecinde başarıyla verilmiştir. Bu kapsamda Güzel Sanatlar Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Devlet Konservatuarı ve Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim elemanlarımıza ve yöneticilerine verdikleri destekler için teşekkür ederiz” dedi.
HAVUÇ YETİŞTİRDİLER,
ÖRDEK BÜYÜTTÜLER
Anasınıfı öğrencilerinin bu yıl 7’ncisi düzenlenen “23 Nisan Çocuk Koroları Şenliği”ne katılarak küçük yaşta büyük başarı elde ettiklerini ifade eden Sandıkçı sözlerine şöyle devam etti:
“Yine bu yıl Afyonkarahisar genelinde okulumuzda ikincisini düzenlediğimiz Satranç Turnuvasında tüm katılan çocuğumuzu birinci ilan ederek gönüllerin şampiyonu olarak uğurladık. Topluma hizmet amaçlı ‘’Her çocuğa bir oyuncak’’ kampanyası düzenleyerek topladığımız oyuncakları ihtiyaç sahibi okullara gönderdik. Tiyatro-sinema ve geziler düzenledik, ziyaretler gerçekleştirdik. Bana göre çok daha önemlisi uygulama ve hayvanat bahçemiz sayesinde yaşayarak öğrenme fırsatı verdik çocuklarımıza. Tohumun fideye, meyveye-sebzeye dönüşümüne şahit oldular. Kuzulara biberonla süt vererek büyümesine şahit oldular, ördek civcivlerinin büyümesine-suda yüzmesine, tavşanların hızla çoğalmasına, kazdıkları tünellerde doğumuna şahit oldular, bir civcivin tavuk oluşuna ve yumurtlamasına şahit oldular, havucun toprağın altında yetiştiğini gördüler, karpuzun nasıl büyüyebileceğini gördüler sözün kısası yaşadılar ve öğrendiler.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme