• Haberler
  • Genel
  • AKÜ’lü öğrencilere “Jeomorfoloji ve İnsan” anlatıldı

AKÜ’lü öğrencilere “Jeomorfoloji ve İnsan” anlatıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinde Ekoloji ve Coğrafya kulübü tarafından düzenlenen “Jeomorfoloji ve İnsan” konulu konferans, ANS Kampüsü 2. Eğitim Binası Erdal Akar Konferans Salonunda gerçekleştirildi “JEOMORFOLOJİ BİR BİLİM DALI”AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tevfik Erkal tarafından verilen konferansa öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konferansta Prof. Dr. Erkal, jeomorfoloji ve [&hellip]

AKÜ'lü öğrencilere "Jeomorfoloji ve İnsan" anlatıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrenci kulüplerinde Ekoloji ve Coğrafya kulübü tarafından düzenlenen “Jeomorfoloji ve İnsan” konulu konferans, ANS Kampüsü 2. Eğitim Binası Erdal Akar Konferans Salonunda gerçekleştirildi

“JEOMORFOLOJİ BİR BİLİM DALI”
AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tevfik Erkal tarafından verilen konferansa öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konferansta Prof. Dr. Erkal, jeomorfoloji ve uygulamalı jeomorfoloji kavramlarına değinerek, “Jeomorfoloji bilinen en kısa tanımıyla karalardaki ve su kütleleri (okyanuslar ve denizler) altındaki yer şekillerinin oluşumunu, gelişimini, kökenini, türlerini, coğrafi dağılımı ve sınıflandırılmalarını, birbirleriyle ilişkilerini inceleyen bir bilimdir. Ancak uygulamalı jeomorfoloji, her bilimde olduğu gibi bilginin doğrudan toplumun yararına kullanılmasını, bir başka deyişle “merkezinde insanın olduğu”, insanın yer şekillerine ilişkin bilgiden en optimal olarak yararlandığı ve yer şekillerinin insanın kullanımından doğan sorunlarına çözüm getiren bir yaklaşımı ifade eder” dedi.
“KİTAP BASIM AŞAMASINDA”
Prof. Dr. Erkal konuşmasında, “Doğal ortamla ilgili konularını içeren, çok sayıda alt daldan oluşan ve ülkemizde coğrafyanın bir bilimdalı kabul edilen Jeomorfoloji, doğaya geniş bir yaklaşımı nedeniyle bugün bağımsız bir konuma gelmiştir. Uygulamalı jeomorfoloji ise mevcut jeomorfolojik düzenin, süreçlerin ve özelliklerin insan ve aktiviteleri üzerindeki etkilerini inceleyen, merkezinde insanın bulunduğu önemli bir jeomorfoloji alt dalıdır” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Erkal konuşmasında, AKÜ Coğrafya Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Barış Taş ile birlikte, öğrencilerin yararlanabileceği “Jeomorfoloji Ve İnsan: Uygulamalı Jeomorfoloji” adlı bir kitap hazırladıklarını ve kitabın basım aşamasında olduğunu da sözlerine ekledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme