• Haberler
  • Genel
  • AKÜ’lü öğrencilerden Kumartaşlı’ya ziyaret – Kocatepe Gazetesi

AKÜ’lü öğrencilerden Kumartaşlı’ya ziyaret – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencileri Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti Bu yıl 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen Çanakkale Oratoryosu’nda görev alan öğrenciler Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar [&hellip]

AKÜ'lü öğrencilerden Kumartaşlı'ya ziyaret

AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencileri Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti

Bu yıl 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen Çanakkale Oratoryosu’nda görev alan öğrenciler Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı, gerçekleştirilen oratoryonun izleyenlerden tam not aldığını ve bu organizasyonların devamının gelmesini beklediklerini söyledi.
AKÜ’lü öğrencilere dernek hakkında bilgiler veren Kumartaşlı, “Derneğimiz, 2847 sayılı kanuna göre, Türkiye’de kamu yararına çalışar asker kökenli bir dernektir. Bizim gibi askerlik görevini yaparken yaralanarak çeşitli uzuvlarını kaybetmiş gazi grubumuz var. Çanakkale Oratoryosu’na şeref konuğu olarak katılan gazilerimiz de Kore ve Kıbrıs savaşlarında görev alan gazilerimizdir” dedi.
Çanakkale Oratoryosu’nun uzun süren bir çalışma sonrası gerçekleştirildiğini ifade eden AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Neslihan Yılmaz, “Hazırlıklarımız sırasında bir takım aksilikler yaşıdık. Ancak 30 kişilik bir ekiple iki buçuk aylık bir çalışma sonucu güzel bir etkinlik gerçekleştirdik” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme