AKÜ’lü öğrenciler “Türk Tiyatrosu”nu inceledi
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama Programı öğrencileri önemli bir proje çalışmasına daha imza attılar Geçmiş yıllarda 'Bana Marka Olmayı Anlat', 'Gökkuşağının Renkleri Türkiye'nin Değerleri Konuşuyor', '2023 Yılında Nasıl Bir Türkiye?', 'Süper Lig Gerçekten Süper mi?', 'Türkiye Okuyor mu?' başlıklı çalışmalar gerçekleştiren bölüm, gelenekselleşen proje çalışmalarında bu yıl için ise 'Türk Tiyatrosunun [&hellip]
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) Pazarlama Programı öğrencileri önemli bir proje çalışmasına daha imza attılar
Geçmiş yıllarda; “Bana Marka Olmayı Anlat”, “Gökkuşağının Renkleri Türkiye’nin Değerleri Konuşuyor”, “2023 Yılında Nasıl Bir Türkiye?”, “Süper Lig Gerçekten Süper mi?”, “Türkiye Okuyor mu?” başlıklı çalışmalar gerçekleştiren bölüm, gelenekselleşen proje çalışmalarında bu yıl için ise “Türk Tiyatrosunun Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir konu belirledi.
Proje çalışması, AKÜ Afyon MYO Pazarlama Programı’nın son yarıyılda ders müfredatında yer alan “Mesleki Çalışma ve Seminer Dersi” kapsamında gerçekleştirildi. Hazırlanan projenin koordinatörlüğüne her yıl olduğu gibi bu yıl da Öğretim Görevlisi Türker Göksel başkanlık etti.
“Türk Tiyatrosunun Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı çalışmaya yönelik hazırlıklar, 20 Mayıs 2013 tarihinde başladı ve 27 Mayıs 2014 tarihinde tamamlandı. Yaklaşık bir yıl süren bir çalışma sürecinde toplumun nabzını tuttuğuna inanılan her biri birbirinden değerli yirmi dört usta tiyatro sanatçısıyla birebir görüşmeler gerçekleştirildi. Proje yürütücüsü Öğretim Görevlisi Türker Göksel, sanatçıların isimlerinin belirlemesinde geniş bir yelpazenin duygularının analiz edilmesinin öngörüldüğünü, dolayısıyla isimler tespit edilirken farklı toplumsal katmanların tercihlerine göre belirlemeler yapıldığının altını çizdi.
Bu bağlamda öğrencilerin yüz yüze görüşme yaptıkları sanatçılar; Selim Gürata, Mehmet Tahir İkiler, Levent Ülgen, Turgay Tanülkü, Ali Çakalgöz, Bahtiyar Engin, Emel Bala Gürel, Hülya Savaş, Gamze Karababa, Levent Kırca, Yasemin Tüzün, Ulvi Alacakaptan, Ahmet Uğursay, Volkan Derman, Sedat Şenoğlu, Muammer Şahin, Cihat Tamer, Sümer Tilmaç, Behzat Uygur, Şener Şen, Ertan Akman, Müjdat Gezen, Hasan Elmas ve Murat Bölük isimlerinden oluştu.
Çalışma kapsamında görevli öğrenciler, muhatapları olan tiyatro sanatçılarına; ülkemizdeki tiyatro geleneği ve tiyatromuzun dünya tiyatrosundaki yeri hakkındaki görüşlerini, insanımızın neden tiyatro ile temas etmesi gerektiğini ve tiyatronun izleyenlerine nasıl bir değer kattığı ile ilgili sorular yönelttiler. Yöneltilen soruların ışığında geçmişten bu güne tiyatronun sorunlarının irdelendiği görüşmeler sırasında, bu sorunların aşılması noktasında ülkemizde gerçekleştirilen çalışmalar da konunun birinci elden içinde olan sanatçılara soruldu. Ülkemizde tiyatronun geleceğinin nasıl öngörüldüğünün irdelendiği samimi sohbetler, katılımcıların AKÜ camiasına ve Afyonkarahisar halkına gönderdikleri iyi niyet mesajlarıyla noktalandı.
Elde edilen bilgilerin her biri seminer formatında Afyon MYO öğrencilerine ve konunun ilgililerine sunumlar yoluyla aktarıldı. Daha sonrasında ise derlenen bilgilerin dökümleri yapılıp, kapsamlı bir değerlendirmeden geçirildi. Gerçekleştirilen çalışmanın geçmişteki benzerleri gibi uluslararası kongrelerde tebliğ konusu olması için çalışmalara ise vakit kaybedilmeden başlandığı belirtildi. (Kocatepe Haber Merkezi)