• Haberler
  • Genel
  • AKÜ’lü öğrenciler emniyet kemerinin önemi öğrendi

AKÜ’lü öğrenciler emniyet kemerinin önemi öğrendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi personeli ve öğrencilerine emniyet kemeri simülatörüyle emniyet kemerinin önemi gösterildi Türkiye genelinde trafikte sorumluluk konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yürütülen “Trafikte Sorumluluk Hareketi” projesinin alt projelerinden biri olan “Güvenli Taşıt Hareketi” kapsamında Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) emniyet kemeri simülatör aracı ile öğrencilere emniyet kemerinin önemi gösterildi.“Güvenli Taşıt Hareketi” [&hellip]

AKÜ'lü öğrenciler emniyet kemerinin önemi öğrendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi personeli ve öğrencilerine emniyet kemeri simülatörüyle emniyet kemerinin önemi gösterildi

Türkiye genelinde trafikte sorumluluk konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yürütülen “Trafikte Sorumluluk Hareketi” projesinin alt projelerinden biri olan “Güvenli Taşıt Hareketi” kapsamında Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) emniyet kemeri simülatör aracı ile öğrencilere emniyet kemerinin önemi gösterildi.
“Güvenli Taşıt Hareketi” etkinliği kapsamında Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından Ahmet Necdet Sezer Kampusüne getirilen özel olarak tasarlanmış emniyet kemeri simülatör aracını öğrenciler yoğun ilgiyle karşıladı. 360 derece döndürülen simülatör aracına emniyet kemerli ve kemersiz olarak binen öğrenciler, aradaki farkı çok iyi gördüklerini ifade etti-ler. Tüm gün süren uygulamada simülatörün koltuğuna emniyet kemeri takmaksızın oturan öğrenciler, seyahat halindeyken emniyet kemeri kullanmamaları halinde kazalarda yaşayabilecekleri üzücü sonuçlar hakkında deneyim sahibi oldu. Emniyet kemeri simülatör aracı ile uygulama, bugün de AKÜ Ali Çetinkaya Kampusünde gerçekleştirilecek.
Trafikte Sorumluluk Hareketi Projesi
Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın koordinasyonunda, trafik ve taşıt güvenliği alanında çalışma yapan kurum ve kuruluşların iş birliğiyle gerçekleştirilen projeyle trafikte can güvenliği konusunda koruyucu önlemler alınması ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi konularında toplumda farkındalık yaratmak amaçlanmaktadır.
Proje konumlandırılırken, Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan trafikte can güvenliği konusunda kalıcı ve sürdürülebilir çözümler üretebilmenin konuyla ilgili paydaş kuruluşların katılımıyla mümkün olabileceği gerçeği temel alınmıştır. Proje, 2011 yılında hedef gruplara özgü “Güvenli Taşıt Hareketi”, “Can Dostları Hareketi” ve “Sorumlu Vatandaş Hareketi” olmak üzere üç alt projeyle devam etmektedir. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme