• Haberler
  • Genel
  • AKÜ’lü güreşçiler Çorum’dan derecelerle döndü

AKÜ’lü güreşçiler Çorum’dan derecelerle döndü

Afyon Kocatepe Üniversitesi güreş takımı, “Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonası”nda dört birincilik, iki ikincilik ve iki de üçüncülük elde ederek Afyon’a döndü. Afyon Kocatepe Üniversitesi, bilimsel, sosyal ve kültürel alanda olduğu kadar sportif alanda da yaptığı başarılı çalışmalarla adını duyurmaya devam ediyor. Bu kapsamda Afyon Kocatepe Üniversitesi güreş takımı, 22-25 Nisan 2010 tarihleri arasında Çorum Hitit [&hellip]

AKÜ'lü güreşçiler Çorum'dan derecelerle döndü

Afyon Kocatepe Üniversitesi güreş takımı, “Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonası”nda dört birincilik, iki ikincilik ve iki de üçüncülük elde ederek Afyon’a döndü.

Afyon Kocatepe Üniversitesi, bilimsel, sosyal ve kültürel alanda olduğu kadar sportif alanda da yaptığı başarılı çalışmalarla adını duyurmaya devam ediyor. Bu kapsamda Afyon Kocatepe Üniversitesi güreş takımı, 22-25 Nisan 2010 tarihleri arasında Çorum Hitit Üniversitesi’nde düzenlenen ve 50 üniversitenin katıldığı “Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonası”nda gerçekleştirdiği karşılaşmalarla AKÜ’yü başarıyla temsil etti.
AKÜ’lü güreşçiler 24-30 Ağustos tarihleri arasında da İtalya’nın Torino kentindeki Dünya Şampiyonası’nda derece için ter dökecek.
Konu ilgili bir açıklama yapan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonası’nda derece alan güreşçileri başarıları nedeniyle kutlayarak, “24-30 Ağustos 2010 tarihleri arasında İtalya’nın Torino kentinde yapılacak ‘Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası’nda da güreşçilerimizin üniversitemizi başarılı bir şekilde temsil edeceğine inanıyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi güreş takımı, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Sümer Koçak antrenörlüğünde katıldıkları “Üniversitelerarası Türkiye Güreş Şampiyonası”ndan Türkiye Şampiyonluğu ve derecelerle döndü. Erkek ve bayanlar kategorisinde katıldıkları karşılaşmalar sonunda 74 kg’da Sinan Mumcu, 51 kg’da Melek Atakol, 55 kg’da Dilek Atakol ve 59 kg’da Derya Yılmaz, Türkiye Şampiyonu oldu. Güreşçilerden 48 kg’da Fatma Çelikbilek Türkiye üçüncüsü, 63 kg’da Emine Kezici Türkiye ikincisi, 74 kg’da Mevlüt Arık Türkiye üçüncüsü ve 96 kg’da Musa Akça Türkiye ikincisi oldu.

Bakmadan Geçme