AKÜ’lü gençler hayvanlar için toplanıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencilerinden oluşan AKÜ Hayvan Hakları Koruma Topluluğu düzenlediği etkinliklerle hayvan haklarını gündeme getiriyor Başta sokak hayvanları olmak üzere tüm hayvanların da yaşam haklarına saygı duyulması amacıyla bir araya gelen Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencileri, hayvan barınağı gezisinden film gösterimlerine kadar çeşitli etkinliklerle hayvanların da yaşam hakkı olduğunu hatırlatmak için çaba harcıyor. Afyon [&hellip]

AKÜ'lü gençler hayvanlar için toplanıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi öğrencilerinden oluşan AKÜ Hayvan Hakları Koruma Topluluğu düzenlediği etkinliklerle hayvan haklarını gündeme getiriyor

Başta sokak hayvanları olmak üzere tüm hayvanların da yaşam haklarına saygı duyulması amacıyla bir araya gelen Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) öğrencileri, hayvan barınağı gezisinden film gösterimlerine kadar çeşitli etkinliklerle hayvanların da yaşam hakkı olduğunu hatırlatmak için çaba harcıyor.
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde kurucu üyelerini İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman öğrencilerinin yaptığı AKÜ Hayvan Hakları Koruma Topluluğu etkinlerle hayvan haklarına dikkat çekmeye çalışıyor. Hayvan hakları için bir araya gelen öğrenciler Afyonkarahisar Belediyesi Hayvan Barınağı’nı ziyaret etti. Hayvanların üşümemesi için yanlarında götürdükleri brandaları görevlilerle birlikte tellerin etrafına çeken AKÜ’lü öğrenciler, barınak çalışanlarından havaların soğuk ve yağışlı olduğu dönemlerde barınak tellerinin çevresini branda ile kapatılmasını istediler.
Barınaktaki hayvanlar için kedi ve köpek maması da getiren AKÜ Hayvan Hakları Koruma Topluluğu üyeleri, barınaktaki sokak hayvanlarını da sevmeyi ihmal etmedi. Barınak görevlilerinden barınaktaki hayvanların yaş, sağlık durumu ve ne kadar daha barınakta kalacaklarını öğrenen öğrenciler, hayvanları sahiplendirebilmek amacıyla kedi ve köpeklerin fotoğraflarını çekti. Sosyal paylaşım sitesi üzerinden özellikle yavru hayvanların sahiplenilmesi amacıyla çalışma başlatan öğrenciler, tüm Afyonkarahisarlıları barınakta kalan hayvanlara sahip çıkmaya ve sahiplenmeye davet ettiler.
Hayvan barınağı gezisinin yanı sına öğrenci arkadaşlarını da bilinçlendirmeyi amaçlayan AKÜ Hayvan Hakları Koruma Topluluğu üyeleri üniversitede hayvan haklarıyla ilgili film gösterimi gerçekleştirdi. Hayvan hakları ve hayvanların korunması ile ilgili filmlerin gösterimini Sabri Bektöre Konferans Salonu’nda yapan hayvan dostu öğrenciler, hayvanların korunması ile ilgili her türlü kurum ve sivil toplum örgütüyle işbirliği yapabileceklerini ifade ettiler.
>> Onur BAYRAM’ın haberi

Bakmadan Geçme