Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKUK üyelerine AFAD’da eğitim verildi

Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma

Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Topluluğu (AKUK) üyeleri Afyonkarahisar AFAD eğitim tesislerinde girdikleri kampta bir haftalık Kentsel Arama Kurtarma ve Temel İlk Yardım Eğitiminden geçti

 

Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Topluluğu (AKUK) üyeleri bu yılda yine Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü yerleşkesinde kampa girdi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Birimince üyelere yönelik bir hafta süreli teorik ve pratik eğitim programı uygulandı. Programda; Temel ilk yardım, kamp yeri seçimi, çadır kurulumu, kamp kurma, temel afet bilinci, arama kurtarma ekiplerinin yapısı, olay yeri yönetimi yer aldı. Ayrıca; kişisel donanım ve güvenlik tedbirleri, aydınlatma sistemi ve malzemelerinin kullanımı, arama kurtarma teknikleri ve malzemelerin kullanımı, kuleden iniş eğitimi, kentsel arama ve kurtarma saha uygulamaları, gece gündüz tatbikatları, değerlendirme ve sınavda gerçekleştirildi. Eğitim sonunda başarılı olan AKUK Topluluğuna sertifikaları İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan tarafından düzenlenen törenle verildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti