• Haberler
  • Genel
  • AKÜ’den sert açıklama – Kocatepe Gazetesi

AKÜ’den sert açıklama – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü’nden (AKÜ) yapılan açıklamada, üniversitede sorunların tek tek çözülmesinden, güzel ve hızlı gelişmelerden rahatsızlık duyan, adeta mesleği iftira ve dedikodu olan Üniversite içi ve dışı bir kısım unsurların geçmiş dönemlerde olduğu gibi yine iş başında oldukları bildirildi İddia sahtekarlığın ürünü Son günlerde bir yerel gazetede, gerçek bilgi ve belge-ye dayanmadan, tamamen çamur [&hellip]

AKÜ'den sert açıklama

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü’nden (AKÜ) yapılan açıklamada, üniversitede sorunların tek tek çözülmesinden, güzel ve hızlı gelişmelerden rahatsızlık duyan, adeta mesleği iftira ve dedikodu olan Üniversite içi ve dışı bir kısım unsurların geçmiş dönemlerde olduğu gibi yine iş başında oldukları bildirildi

İddia sahtekarlığın ürünü
Son günlerde bir yerel gazetede, gerçek bilgi ve belge-ye dayanmadan, tamamen çamur atmaya ve haksız itham ve iddialara dayalı haber yapmanın ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmenin tipik bir örneğinin daha yaşandığını kaydedilen açıklamada; “Haberde Afyon Kocatepe Üniversitesi yönetimi hakkında, sahte isimle yapılmış bir şikâyet yazısına dayanan, doğruluğu hiçbir şekilde sorgulanmadan ve hezeyanlar içeren iddialara yer verilmektedir. Doğruları kesinlikle yansıtmayan söz konusu haberin yaratacağı olumsuzlukları ortadan kaldırmak ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına, açıklama yapma zorunluluğu oluşmuştur.
Öncelikle haberdeki iddiaların yanlışlıklarına değinmek gerekirse; Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Solak’ı ‘yolsuzluklara duyarsız kalamayan bir AK PARTİ’linin şikâyet ettiği’şeklindeki iddia tam anlamıyla sahtekarlığın bir ürünüdür. Gazetede habere dayanak olarak gösterilen şikâyet dilekçesinin altındaki ismin, Afyonkarahisar Eski İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Ateş olduğu, farklı makamlardan kendisine dönüş yapılması sonucunda bilgi sahibi olması üzerine bizzat kendisinden öğrenilmiştir. Üniversitemize gönderdiği bildirim yazısında Sayın Ateş; “böyle bir şikâyet dilekçesinin yazılmasından kesinlikle haberdar olmadığını, dilekçede bahsedilen konular hakkında bilgisinin bulunmadığını, bahsedilen kişileri tanımadığını ve dilekçe altında yer alan imza ve adresin kendisine ait olmadığını” belirtmektedir. Ayrıca konuyu bir basın açıklaması ile tüm basın kuruluşlarına duyurmuştur.”denildi.
Sahte imza, sahte mektup
Afyonkarahisar Eski İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Ateş’in AKÜ’ye gönderdiği basın bildirisinde kendisine ait olmayan sahte şikayetin tamamen asılsız olduğunu beyan ettiği bildirilen açıklamada: “Üniversitemize de gönderdiği Basın Bildirisi’nde Sayın Ateş; “adının sahte imzayla Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü ve Yönetimi hakkında sahte bir şikâyet dilekçesine bulaştırılmasından duyduğu üzüntüyü belirterek; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın AKÜ ’ye kısa zamanda çok şeyler kazandıran dürüst kişiliğiyle tanınan değerli bir bilim adamı olduğunu, sahte imza ve sahte mektuplardan medet uman kişi veya kişilerin cesaretsiz ve kalleşçe davrananlar olduklarını, kendisine ait olmayan sahte şikayetin tamamen asılsız, kişileri ve kurumu yıpratmaya yönelik bir işlem olduğunu, açıklamasını şikayet mektubunun ulaştırıldığı makamlara da gönderdiğini” ifade etmektedir.” denildi.
Solak hakkında herhangi bir soruşturma yok
AKÜ rektörü Mustafa Solak hakkında sonuçlanmış veya yürültülmekte olan herhangi bir soruşturma bulunmadığı belirtilen açıklamada: “Seçim havasından çıkamamış, hazımsız ve kesinlikle Üniversite için değil, bireysel ikballeri adına hesapları olan, mesaisinin büyük bir kısmını iftira ve dedikodu üretmeye harcayan bir zihniyetin ifadesini yansıtan diğer bir yanlış ve iftira ise; “daha önceki görevlerinden dolayı Üniversite Rektörü Solak hakkında soruşturmaların yapıldığı ve bir kısmının halen devam ettiği” iddiasıdır. Oysa Üniversitemiz Rektörü sayın Prof. Dr. Mustafa Solak hakkında sonuçlanmış veya yürütülmekte olan herhangi bir soruşturma bulunmamaktadır. Haberde yer alan bu bilgi, “çamur at izi kalsın” iddiasına ortak olmak ve yaklaşık dokuz yıldır, üç ayrı rektörle anlaşamayan zihniyetin Üniversite’yle kavga etmesi anlamına gelmektedir.” denildi.
Bütün uygulamalar şefaf ve denetime açık
Afyon Kocatepe Üniversi-tesinin bütün uygulamalarının şeffaf ve denetimi açık olunduğu kaydedilen açıklamada, üniversite yönetiminin göreve geldiği günden bu güne kadar faaliyetlerini yasa ve diğer mevzuat çerçevisinde gerçekleştirdiği kaydedildi. AKÜ’nün hızlı bir gelişme ve büyüme sürecinde olduğu ifade edilen açıklamada: “Rektör Solak’ın görevde bulunduğu dokuz aylık süre içerisinde yaptığı haksız uygulamaları ve üniversiteye milyonlarca liralık zarar verdiği iddia edildi’ ifadesi; tamamen soyut, temelsiz ve son derece haksızdır. Üniversitemiz yönetimi, göreve başladığı günden bu güne yasa ve diğer mevzuat çerçevesinde faaliyet göstermiş, kuruma ve ilimize sayısız hizmetlerde bulunmuştur. Bu kapsamda kurumun zarara uğratılması gibi bir durum asla söz konusu değildir. Bütün uygulamalarımız şeffaf ve denetime açıktır. Hiçbir somut mesnede dayanmayan bu iddia-nın sahipleri: sahte imzaların arkasına saklanan; üniversitenin hızlı bir gelişme ve büyüme sürecinden korkan, başarıyla kurulan yeni düzende yer bulamama korkusu yaşayan yeteneksiz ve dedikodulardan beslenen, sahte şikâyetleri meslek haline getirmiş, hak etmeden elde ettikleri makam ve ranttan mahrum kalanlarla, imajı Afyonkarahisar kamuoyunca iyi bilinen basındaki ortaklarıdır.” denildi.
KÜHAM en yüksek
karlılıkta hizmet veriyor
AKÜ’nün Döner Sermaye üzerinden yapılan para dağıtımının yasal çerçevelere uygun olarak gerçekleştirildiği ve her türlü resmi denetime açık olduğu belirtilen açıklamada:”Haberi ve yazıları, halkı doğru bilgilendirme yerine etik kurallardan uzak bir şekilde çeşitli iftira ve manipülasyonlarla muhatabını karalamaya dönük, adeta bir silah olarak kullanan malum gazetenin, daha önce de bir haberinde yer verdiği diğer bir iddia ise “AKÜ Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nde (KÜHAM) haksız uygulamalardan dolayı çiftliği batırma pahasına döner sermayeden önemli miktarda para-ların ödendiği, çiftlikte bulunan hayvanların beslenme sorunu yaşadıkları, her an yemsiz kalacakları” yanlış bilgisini içermektedir. Oysa KÜHAM, son altı ay içerisinde, kuruluşundan bu yana en yüksek karlılıkta ve en modern şartlarda hizmet vermektedir. Bu araştırma birimi, kapasitesi ve araştırmaları da dikkate alınarak en fazla yatırımın yönlendirildiği birimlerden biri haline getirilmiştir. Bu sebeple hayvanların aç kalmaları, bakımsız olmaları gibi bir durum söz konusu değildir. Ayrıca Döner Sermaye üzerinden yapılan para dağıtımı yasal çerçevede yapılmaktadır ve her türlü resmi denetime açıktır. Bu duruma ilişkin iddialar da soyut, mesnetsiz ve haksızdır.” denildi.
Eleştiri ve
istekler titizlikle değerlendiriliyor
AKÜ’nün bütün birimleriyle çalışmalarının hızla devam ettiği kaydedilen açıklamada: “Haberin içe-riğini oluşturan yanlış iddia ve bilgilerin basın özgürlüğü veya haber alma hürriyeti ile açıklanması mümkün değildir. Üniversite yönetimi Afyonkarahisar’ın gözbebeği kurumlarından biri olan Afyon Kocatepe Üniversitesini bütün birimleriyle geliştirme ve üst düzeye çıkarma yolunda mesai gözetmeksizin gece, gündüz ve haftasonu çalışmalarına bütün hızıyla devam etmektedir. Ayrıca Kurumumuzu daha üst seviyelere taşıyabilme adına üniversite yönetimi olarak; bütün kişi ve kurumların görüş ve önerileri bizim için önemlidir. Bu doğrultuda bütün öneriler, yapıcı eleştiriler ve istekler titizlikle değerlendirilmektedir.” denildi.
Gerekli hukuki işlemler yapılacak
İftira ve hezeyanlarla dolu söz konusu haberin, gerçek bilgi ve belgelere dayanmadan yapılmış olup, zihinlerde bulanıklık yaratmayı hedeflemektediği ifade edilen açıklamada: “Bu şekilde haber yapılmak suretiyle kamuoyu, üniversite yönetimi-miz hakkında kasten yanlış yönlendirilmektir. Bu tür faaliyetlerin ne toplumumuza, ne Afyonkarahisar’a, ne Üniversitemize ne de sahte imzaların arkasına sığınan iftiracı ve dedikoduculara fayda sağlaması mümkün değildir. Üniversitemize ve Yönetimine yönelik söz konusu iftira ve ithamların yasal çerçevede izinin sürüleceğinden ve gerekli hukuki işlemlerin yapılacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.” ifadelerine yer verildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme