• Haberler
  • Genel
  • AKÜ’den makam aracı açıklaması – Kocatepe Gazetesi

AKÜ’den makam aracı açıklaması – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Rektörlük makamına ait aracın bakımının 50 bin lirayı bulması dolayısıyla, yeni bir makam aracı kiralandığı belirtildi Afyon Kocatepe Üniversitesi, Rektörlük makamına ait yeni bir otomobil kiralandığını kamuoyuna duyurdu, AKÜ’den yapılan açıklamada “Üniversitemiz Rektörlük Makamının kullanmakta olduğu Mercedes marka, 2000 model eski araç, 18 Temmuz 2014 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. [&hellip]

AKÜ'den makam aracı açıklaması

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Rektörlük makamına ait aracın bakımının 50 bin lirayı bulması dolayısıyla, yeni bir makam aracı kiralandığı belirtildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Rektörlük makamına ait yeni bir otomobil kiralandığını kamuoyuna duyurdu, AKÜ’den yapılan açıklamada “Üniversitemiz Rektörlük Makamının kullanmakta olduğu Mercedes marka, 2000 model eski araç, 18 Temmuz 2014 tarihinde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın İstiklal Tanıtım Merkezi Temel Atma Töreni’ne katılımı esnasında kullanılamayacak düzeyde arızalanmıştır. Yetkili servis tarafından aracın arıza tespiti yapılmış ve ciddi bir maliyet çıkardığı ve aracın modelinin eski olması nedeniyle yedek parça temininde güçlük çekildiği tespit edilmiştir” denildi.
GEÇİCİ KİRALAMA USÜLÜ
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Aracın son dönemde bakım ve onarımının yaklaşık 83 bin tutarında çok ciddi maliyet doğurması, Rektörlük Makamına tahsis edilmiş, günlük hizmette kullanılacak başka bir makam aracının bulunmaması, diğer hizmet araçlarının Üniversitemizin ihtiyaç duyduğu hizmetlerde kullanılması ve Üniversitemiz 2014 yılı yatırım programında makam aracı alımına izin verilmemesi nedeniyle; durum, 22 Temmuz 2014 tarihinde 12103 sayılı yazı ile Maliye Bakanlığı’na intikal ettirilmiştir.
Zira, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun Gelecek Yıllara Yaygın Yüklenmeler başlıklı 28. maddesinin dördüncü fıkrasında, süresi üç yılı geçmemek üzere Maliye Bakanlığı’nın uygun görüşünün alınması kaydıyla taşıt kiralanmak suretiyle gelecek yıllara yaygın yüklenmeye girişilebilme imkânı bulunmaktadır.
Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 1 Ağustos 2014 tarih ve 6699 sayılı izin yazısıyla, 2015 yılı yatırım programı kapsamında yeni araç alımına ilişkin izin verilinceye kadar 30 Haziran 2015 hizmet alımı suretiyle araç kiralama izni verilmiştir.”
AKü’nün açıklamasında izin verildiği takdiroe 2015 yılında makam aracı alınacağı belirtildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme