• Haberler
  • Genel
  • AKÜ'den 'Kulak-Burun-Boğaz' zirvesi – Kocatepe Gazetesi

AKÜ'den 'Kulak-Burun-Boğaz' zirvesi – Kocatepe Gazetesi

Santa Farma İlaç Firması ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalının katkılarıyla 18-20 Mart 2010 tarihleri arasında düzenlenen “KBB’de Güncel Bilgi Buluşmaları-1” konulu toplantı, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Anemon Otel’de başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıya Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş’ın yanı sıra [&hellip]

AKÜ’den “Kulak-Burun-Boğaz” zirvesi

Santa Farma İlaç Firması ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalının katkılarıyla 18-20 Mart 2010 tarihleri arasında düzenlenen “KBB’de Güncel Bilgi Buluşmaları-1” konulu toplantı, Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Anemon Otel’de başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıya Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş’ın yanı sıra Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen akademisyenler, KBB uzmanları ve ilaç sektörünün temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmalarını Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Anabilim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Cingi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş yaptı. Prof. Dr. Cemal Cingi, konuşmasında “http://m.kocatepegazetesi.com/”KBB’de Güncel Bilgi Buluşmaları’, yeni bir kavram. Bu toplantıyı hazırlarken teorik bilgilerin ağırlıkta olmasını planladık. Bu toplantıya ev sahipliği ve başkanlık yaptığı için Rektör Prof. Dr. Ali Altuntaş’a teşekkür ederim. Bu toplantı için çok değerli eğitimcileri seçtiğimizi düşünüyorum ve davetimizi kabul edip, fedakârca katılımlarından dolayı eğitimcilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.
Toplantılar kurumsallaşacak
Rektör Prof. Dr. Ali Altuntaş ise Afyon Kocatepe Üniversitesi KBB Kliniği olarak “KBB’de Güncel Bilgi Buluşmaları-I” konulu toplantıya ev sahipliği yapmaktan ve katılımcıları Cumhuriyet’in kazanıldığı topraklarda ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Böyle bir toplantıya KBB topluluğunun ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Böyle önemli bir toplantıya ilk olarak ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Bu toplantıların çok daha kurumsallaşarak devam ettirilmesi planlanmaktadır.
Hepsi çok değerli hocalarımız burada üç gün boyunca değerli bilgilerini paylaşacaklar. Toplantının başarılı geçmesini diliyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Ali Altuntaş, toplantıda bulunan kıdemli öğretim üyeleri Prof. Dr. Cemal Cingi, Prof. Dr. Halis Ünlü, Prof. Dr. Bülent Karcı, Prof. Dr. Tayfun Kirazlı ve Prof. Dr. Şefik Hoşal’a plaket takdim etti. Prof. Dr. Cemal Cingi de Rektör Prof. Dr. Ali Altuntaş’a kendi yaptığı Atatürk tablosunu hediye etti. Toplantı, ‘Kocatepe’den Kocatepe’ye’ adlı video film ve ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi KBB Anabilim Dalı tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti. Üç gün boyunca devam edecek toplantı kapsamında KBB alanında uzman çok sayıda öğretim üyesi, KBB alanında çeşitli konularda sunumlar yapacaklar.

Bakmadan Geçme