• Haberler
  • Genel
  • AKÜ'den 9 ARGE çalışması – Kocatepe Gazetesi

AKÜ'den 9 ARGE çalışması – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyonkarahisar'ın sorunlarını tespit ederek, bilimsel çözüm geliştirmek adına başlattığı 'Tematik Proje' çalışmalarını 9 dalda sürdürdüğü bildirildi Üniversite, Afyonkarahisar ve çevresindeki sorunların tespiti, çözüm önerileri, kaynak geliştirme, işbirliği ağları oluşturma amaçlarına yönelik olarak Afetler, Aile içi şiddet, Alternatif gelir kaynakları, Alternatif ve yenilenebilir enerji kaynakları ve verimli kullanım, Biyoteknoloji, Çevre, Doğaltaş endüstrisi, [&hellip]

AKÜ’den 9 ARGE çalışması

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyonkarahisar’ın sorunlarını tespit ederek, bilimsel çözüm geliştirmek adına başlattığı ‘Tematik Proje’ çalışmalarını 9 dalda sürdürdüğü bildirildi

Üniversite, Afyonkarahisar ve çevresindeki sorunların tespiti, çözüm önerileri, kaynak geliştirme, işbirliği ağları oluşturma amaçlarına yönelik olarak Afetler, Aile içi şiddet, Alternatif gelir kaynakları, Alternatif ve yenilenebilir enerji kaynakları ve verimli kullanım, Biyoteknoloji, Çevre, Doğaltaş endüstrisi, Eğitim, Ekonomi, Engellilerin durumu, Gıda, Sağlık, Şehirleşme, Tarım ve Hayvancılık, Turizm ve Yoksulluk konularını içeren projelerini destekleneceğini duyurdu.
Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonuna doktora yapmış öğretim elemanları tarafından sunulan 15 önerinin 9’unu destekleme kararı alan üniversite, projeler için 300 bin lira ödenek ayırdı.
AKÜ tarafından desteklenecek projeler ise şunlar: “Akciğer kanseri olgularında havayolu tıkanıklığı olan hastaların yaşam kalitelerinin artırılması. Sultandağı fayının Afyonkarahisar kent merkezi tarafında kalan batı tarafına ait güncel plaka hız verilerinin tespit edilerek olası depremler konusunda bilgilerin edinilmesi. AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’nün içinde bulunduğu alanın jeotermal potansiyelinin belirlenmesi.
Ulusal Enerji Verimliliği Politikası ile Uyumlu Tarımsal Sulama Teknolojisinin Afyonkarahisar ve Çevresinde Uygulanması. Afyonkarahisar Bölgesine Ait Bitkilerden Katma Değeri Yüksek Ürünlerin Üretilmesi ve Gıdalarda Uygulanabilirliğinin Araştırılması. Afyonkarahisar ve yakın çevresinin son 10 bin yıldaki bitki örtüsü yapısını, değişimini ve gelişiminin belirlenmesi. Afyonkarahisar Vakıf Eserleri (Kaza ve Köyleri) konulu proje ile Afyonkarahisar’da Osmanlı döneminde toplum hayatı ve sosyal hizmetlerin nasıl yürütüldüğü araştırılması. Öğrenci yoksulluğunun pek çok gözden kaçabilecek olgu ve durumları derinlemesine analiz edilmesi. Afyonkarahisar’da Yaşanan Değişim Belgeseli (1923-2011) ile 1923 yılından günümüze Afyonkarahisar’da değişen sosyal yapı araştırılması.” Projelerin bir yıl ile 3 yıl arasında değişen sürelerde tamamlanacağı bildirildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme