AKÜ'de yeni bina sevinci – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ile Teknoloji Fakültesi 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılına yeni binalarında başladılar. Aynı alanda her iki fakülteyle birlikte hizmet verecek AKÜ Devlet Konservatuvarı ve Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu’nun da Ekim ayı içerisinde yeni binalarına taşınmaları planlanıyor AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın başkanlığında 23 Eylül 2012 Pazar akşamı düzenlenen “Genişletilmiş Akademik [&hellip]

AKÜ’de yeni bina sevinci

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ile Teknoloji Fakültesi 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılına yeni binalarında başladılar. Aynı alanda her iki fakülteyle birlikte hizmet verecek AKÜ Devlet Konservatuvarı ve Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu’nun da Ekim ayı içerisinde yeni binalarına taşınmaları planlanıyor

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın başkanlığında 23 Eylül 2012 Pazar akşamı düzenlenen “Genişletilmiş Akademik ve İdari Kurul Toplantısı”na 4 akademik birimin idarecileri ile akademik ve idari personelinin yanı sıra AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, AKÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. M. Hilmi Uçan, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları katıldı. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, öğretim elemanları ve idari personele hitaben yaptığı konuşmada “Üniversite yönetimi olarak son 4 aydır yoğun bir şekilde emek harcadığımız, Güzel Sanatlar Fakültemiz ile Devlet Konservatuvarını içerisine alan, Teknoloji Fakültesi ve Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokuluna yer açan, Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi ünitelerini barındıran yeni binaların hayırlı olmasını, yeni akademik yılda beraberinde güzel çalışmalara fırsat vermesini diliyorum. Bugün itibariyle 180 araçlık otoparkı, asfaltlama ve ağaçlandırma çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. Derslik, atölye, akademik ve idari ofisler ile sosyal alanları belli standartlarda inşa etmeye çalıştık. Tüm ofis ve dersliklerde internet bağlantıları tamamlandığı gibi yarından itibaren de tüm kablosuz internet bağlantıları yapılacak. Başta ulaşım ve güvenlik problemleri olmak üzere diğer eksikliklerimizi de en kısa sürede gidereceğiz. Pazartesi gününden itibaren de kampus içi ring seferlerimize başlıyoruz” dedi.
KONFOR SAĞLANIYOR
Üniversitede huzurlu bir barış ortamında çalışılması için gayret ettiklerini ifade eden Rektör Solak, “24 Eylül Pazartesi günü itibariyle 36 bin 20 öğrencimiz ve tüm akademik birimlerimiz ders başı yapmış olacak. Yeni binalarımızda da yeterince derslik açtığımızı sanıyorum. Rengarenk dersliklerimizin yanı sıra monte işlemleri devam eden fazlasıyla da projeksiyon cihazı aldık. Eğitim öğretim kalitemizin arttırılması noktasında hiçbir şeyden sarf-ı nazar etmeyeceğiz. Öğretim elamanlarımızın ve öğrencilerimizin konforunu düşünerek, günlük ihtiyaçlarını mümkün olduğunca gidermeye çalışıyoruz. Güzel Sanatlar Fakültemizden de ricam, koridorlarını yeni binalarına yakışacak şekilde birbirinden değerli eserleriyle donatmaları” dedi.
BAKAN EROĞLU GELECEK
5 Ekim 2012 Cuma günü, saat 14.00’te Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun teşrifleri ve Yükseköğretim Kurulu Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman’ın “Dünyada ve Türkiye’de Yükseköğretimde Yeni Arayışlar” konulu açılış dersiyle “2012-2013 Akademik Yılı Açılış Töreni”ni gerçekleştireceklerini belirten Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, hâlihazırda sürdürülen proje ve çalışmalarla ilgili de bilgiler verdi. Toplantı, akademik ve idari personel tarafından eğitim binalarının gezilmesinin ardından sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme