• Haberler
  • Genel
  • AKÜ’de proje eğitimi başladı – Kocatepe Gazetesi

AKÜ’de proje eğitimi başladı – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsa Sağbaş tarafından yürütülen ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen “Maliye Alanında Proje Hazırlama Eğitimi”, 9-11 Kasım 2012 tarihleri arasında Oruçoğlu Thermal Resort’ta gerçekleştirilecek Üç gün boyunca toplam 18 saatlik teorik ve uygulamalı eğitimin verileceği programa [&hellip]

AKÜ'de proje eğitimi başladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsa Sağbaş tarafından yürütülen ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen “Maliye Alanında Proje Hazırlama Eğitimi”, 9-11 Kasım 2012 tarihleri arasında Oruçoğlu Thermal Resort’ta gerçekleştirilecek

Üç gün boyunca toplam 18 saatlik teorik ve uygulamalı eğitimin verileceği programa AKÜ’nün yanı sıra Adnan Menderes, Bozok, Celal Bayar, Çukurova, Gaziantep, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Necmettin Erbakan, Sakarya, Selçuk, Süleyman Demirel ve Uşak Üniversitelerinin Maliye bölümleri öğretim üyeleri ve doktora yapan öğrencileri katıldı.
Eğitimlerin, TÜBİTAK projelerinde yürütücü ve/veya araştırmacı olarak çalışarak, tecrübe kazanmış öğretim üyeleri tarafından uygulama ağırlıklı verilmesi amaçlanıyor. Programın eğitmen kadrosunda AKÜ Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsa Sağbaş, Konya Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhsin Kar, Sakarya Üniversitesi Maliye Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Fatih Savaşan ve Doç. Dr. Tolga Saruç ile AKÜ İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şuayip Özdemir yer alıyor.
Eğitim programıyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Sağbaş, “Fen ve sağlık bilimlerinden farklı olarak sosyal bilimlerde laboratuara dayalı araştırma yöntemlerinin kullanılmaması, sosyal bilimlerde araştırma konusu bulma ve konuyu bir bilimsel araştırma projesine dönüştürmede karşılaşılan en önemli engellerden biridir. Ülkemizin karşılaştığı birçok önemli problemin çözümünde yetersiz ve geç kalınmasının nedenlerinden birisi de sosyal bilimlerde yeterli bilimsel araştırma yapılmamasıdır. Bu açığın kapatılması için sosyal bilimlerde proje üretme ve bilimsel araştırma gerçekleştirme alışkanlığının yerleşmesi gerekmektedir. Bu program kapsamında Türkiye’de maliye alanında TÜBİTAK projesi (1001, 1007, vb.) önerisinin hazırlanması ve yazma eğitimi verilmesi amaçlanmaktadır” dedi.
Prof. Dr. Sağbaş, eğitim programının katılımcıların özgün konu bulma, özgün araştırma konusunun hangi yöntemlerle araştırılacağına karar verme ve araştırma yöntemlerini uygulama kapasitelerini arttırmaya yönelik olduğunu belirterek, “Eğitim programı sonunda katılımcıların en az yüzde 75’inin eğitim etkinliğini takip eden bir yıl içerisinde TÜBİTAK’a proje başvurusu yapması başarı hedefi olarak belirlenmiştir” şeklinde konuştu.
İki dönem halinde düzenlenen eğitim programının ikinci dönemi ise 8-9 Aralık 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek. İkinci dönem eğitim programı kapsamında toplamda 15 saatlik bir uygulamalı eğitim verilecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme