AKÜ’de özel yetenek sınavları tamamlandı

AKÜ Devlet Konservatuvarının 2014-2015 eğitim-öğretim yılı özel yetenek sınavları sona erdi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarının 2014-2015 akademik yılında Müzik Bölümü, Sahne Sanatları Bölümü, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Bölümüne öğrenci almak için düzenlediği ve 3-5 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen özel yetenek sınavları tamamlandı. Özel yetenek sınavları için düzenlenen hazırlık kurslarına [&hellip]

AKÜ'de özel yetenek sınavları tamamlandı

AKÜ Devlet Konservatuvarının 2014-2015 eğitim-öğretim yılı özel yetenek sınavları sona erdi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarının 2014-2015 akademik yılında Müzik Bölümü, Sahne Sanatları Bölümü, Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Bölümüne öğrenci almak için düzenlediği ve 3-5 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen özel yetenek sınavları tamamlandı. Özel yetenek sınavları için düzenlenen hazırlık kurslarına 25 kişi katılırken, sınavlara başvuran aday sayısında bir önceki yıla oranla %20 artış oldu.
67 ÖĞRENCİ KESİN KAYIT
YAPTIRMAYA HAK KAZANDI
AKÜ Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi Devlet Konservatuvarı binasında gerçekleştirilen özel yetenek sınavları sonunda Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalına 11, Piyano Ana Sanat Dalına 8, Nefesli Çalgılar ve Vurmalı Çalgılar Ana Sanat Dalına 3 olmak üzere 22 kişi; Türk Sanat Müziği Bölümü Temel Bilimler Ana Sanat Dalına 15 ve Ses Eğitimi Ana Sanat Dalına 11 olmak üzere 26 kişi; Türk Halk Müziği Bölümü Çalgı Eğitimi Ana Sanat Dalına 6 ve Ses Eğitimi Ana Sanat Dalına 7 kişi; Sahne Sanatları Bölümüne ise 5 olmak üzere toplam 67 kişi kesin kayıt yaptırmaya hak kazandı.
SONUÇLAR
İLAN EDİLDİ
Müzik Bölümü, Türk Sanat Müziği Bölümü ve Sahne Sanatları Bölümünün tek; Türk Halk Müziği Bölümünün ise iki aşamada yapılan sınavları sonunda başarılı olan asil adayların kayıtları, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi’ndeki Devlet Konservatuvarı binasında 8-10 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacak. Belirtilen tarihler arasında asil listede olup kaydını yaptırmayan adayların yerine alınmak üzere, 11 Eylül 2014 günü mesai bitimine kadar yedek listede bulunup kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvuracaklar. Aynı gün mesai bitiminde Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvuran yedek adaylar arasından, en yüksek puandan en düşük puana doğru kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adaylar ilan edilecek. Bu adaylar da 12 Eylül 2014 günü mesai saatlerinde kayıt işlemlerini yaptırabilecekler.
AKÜ Devlet Konservatuvarı Özel Yetenek Sınav Sonuçları, AKÜ’nün www.aku.edu.tr adlı internet sitesinde ilan edildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme