• Haberler
  • Genel
  • AKÜ’de öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler için sınav yapıldı

AKÜ’de öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler için sınav yapıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler için AKÜ Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (AKÜYÖS) yapıldı AKÜYÖS için Afyonkarahisar’a gelen yabancı uyruklu adaylar için sınav öncesinde Afyonkarahisar şehirlerarası terminalinde (AFTAŞ), AKÜYÖS Danışma Masası kurularak, adaylara bu masadan gerekli yönlendirmeler yapılıp, AFTAŞ’ın ücretsiz servisleri ile şehre ve kampuse ulaşımları sağlandı.ANS Kampusü Mühendislik Fakültesi binasında [&hellip]

AKÜ'de öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler için sınav yapıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrenciler için AKÜ Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (AKÜYÖS) yapıldı

AKÜYÖS için Afyonkarahisar’a gelen yabancı uyruklu adaylar için sınav öncesinde Afyonkarahisar şehirlerarası terminalinde (AFTAŞ), AKÜYÖS Danışma Masası kurularak, adaylara bu masadan gerekli yönlendirmeler yapılıp, AFTAŞ’ın ücretsiz servisleri ile şehre ve kampuse ulaşımları sağlandı.
ANS Kampusü Mühendislik Fakültesi binasında yapılan sınavda 27 farklı ülkeden 200’e yakın adaya 80 sorudan oluşan bir test uygulandı. İlk 40 sorusu Genel Öğrenme Yeteneğini ölçmeye yönelik olan testin diğer yarısında ise 8’er sorudan oluşan Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Sosyal Bilgiler soruları yer aldı. Sınav sonrasında yerleştirme işleminde ise adayların, tercih edecekleri bölümlere göre 3 farklı puan türü kullanılacak olup, AKÜYÖS-MÜH puanı Mühendislik bölümleri için, AKÜYÖS-SAĞ puanı Sağlık, Veterinerlik ve Temel Fen Bilimleri bölümleri için, AKÜYÖS-SOS puanı ise Ekonomi, Yönetim Bilimleri ve Temel Sosyal Bilimler bölümleri için kullanılacak. AKÜYÖS Yerleştirme başvuruları, 18 Haziran-10 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacak olup, yerleştirme sonuçları 17 Ağustos 2012 tarihinde açıklanacaktır. AKÜ’de öğrenim görmeye hak kazanan yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtları, 3-7 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacaktır.
Sınav sonrasında, sınava giren yabancı uyruklu öğrencilere ve velilerine yemek ikramında bulunuldu. Öğrenciler ve velileri, AKÜ yönetiminin göstermiş olduğu yakın ilgiden memnuniyet duyduklarını ifade ettiler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme