AKÜ’de kış okulu etkinliklari başladı

AKÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü tarafından, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu’nun (TÜBİTAK) desteğiyle 16-19 Ocak 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 𔄚. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu” etkinliği, ANS kampusünde başladı ÖZGÜN PAYLAŞIMLAR HEDEFLENİYORAfyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) GSF Çok Amaçlı Salonda başlayan etkinlik, yapımı 2013 yılı Ocak ayında tamamlanan, AKÜ’nün 270 kişi kapasiteli ve tam [&hellip]

AKÜ'de kış okulu etkinliklari başladı

AKÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü tarafından, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu’nun (TÜBİTAK) desteğiyle 16-19 Ocak 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “2. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu” etkinliği, ANS kampusünde başladı

ÖZGÜN PAYLAŞIMLAR HEDEFLENİYOR
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) GSF Çok Amaçlı Salonda başlayan etkinlik, yapımı 2013 yılı Ocak ayında tamamlanan, AKÜ’nün 270 kişi kapasiteli ve tam donanımlı yeni Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen ilk etkinlik olması bakımından da dikkat çekti. Salon, AKÜ ANS Kampusü içerisinde, GSF, Teknoloji Fakültesi, Devlet Konservatuvarı ve Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulunun bulunduğu alanda faaliyete girerek, Afyonkarahisar halkının hizmetine sunuldu. Bu yıl ikincisi düzenlenen “Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu”, “özel konular” teması ile gerçekleştirilecek olup, etkinlik kapsamında yenilenebilir enerji sistemleri ile ilgili güncel özgün çalışmalar yüksek lisans, doktora öğrencileri ve konuya ilgi duyan araştırmacılarla paylaşılması hedefleniyor. Organizasyon sayesinde Yenilenebilir Enerji Sistemleri üzerine çalışan akademisyen ve araştırmacıların bir araya getirilmesi ve fikir paylaşımında bulunmaları da sağlanacak. Organizasyon uluslararası katılımlı olup, alanlarında deneyimli ulusal ve uluslararası kurumlarda görev yapan öğretim üyeleri tarafından anlatılacak olan bir dizi dersi içerecek. Ayrıca katılımcılara anlatılacak konular ile ilgili laboratuvar uygulamaları yapma olanağı da sunulacak.
18 ÜNİVERSİTEDEN KATILIM
Anadolu Üniversitesi, Bilecik Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi ile ortaklaşa düzenlenen “2. Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu” etkinliğine Türkiye’deki 18 farklı üniversiteden öğretim üyeleri ve lisansüstü öğrencileri katıldı. Etkinliğin açılış programı AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren’in yanı sıra AKÜ Mühendislik Fakültesinden ve dışarıdan gelen üniversitelerin öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin katımıyla gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan AKÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fatih Onur Hocaoğlu; “Fosil yakıtların yakılması sonucu atmosfere salınan gazlar çevre kirliliğinin yanı sıra oluşturdukları sera etkisi sonucu küresel ısınma ve iklim değişikliklerine sebebiyet vermektedir. 2010 yılında yaklaşık olarak 31 milyar ton olarak gerçekleşen dünya enerji kaynaklı karbondioksit emisyonunun 2030 yılında 43 milyar ton seviyelerine ulaşacağı tahmin edilmektedir. Karbondioksit ve diğer sera gazlarını emisyonlarındaki artıştan kaynaklanan küresel ısınma ve iklim değişikliği su kaynakları, tarım ve doğa açısından tehdit oluşturmaktadır. Yenilenebilir enerji kaynaklarının üretim maliyetleri, bilindiği gibi, her geçen gün düşmekte ve zamanla petrol, kömür ve doğalgazla rekabet edebilecek seviyelere geleceği tahmin edilmektedir.” dedi.
KIŞ OKULU ETKİNLİKLERİ SÜRECEK
AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, geçen yıl ilki düzenlenen “Yenilenebilir Enerji Sistemleri Kış Okulu”na tamamı AKÜ öğrencilerinden oluşan 15 öğrencinin katıldığının ancak bu yıl 7 farklı üniversiteden öğretim üyesinin organizasyon komitesinde yer aldığını kaydetti. Taşgetiren, ayrıca Fransa, Yunanistan ve Bulgaristan’dan misafir hocaların yer aldığını söyledi. Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren, bu yıl 100’den fazla katılımcısıyla ülke için kabul gören ve alkışlanan bir etkinlik oldu. Başlangıçta herkes yaz okulu sözüne aşina ve yaz okulu etkinlikleri daha fazla kabul görüyor diye bir yaklaşım vardı. Bu nedenle ilk başlarda biraz tereddütler yaşadık ama Afyonkarahisar’ın giderek artan termal turizm potansiyelinden de yararlanarak, Afyonkarahisar’ı bu açıdan da tanıtalım düşüncesiyle bu konuda Kış Okulu etkinliğini devam ettirmeye karar verdik. Bunun dışında başka bölümlerimiz altında Kış Okulu etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz. Etkinliğin başarılı geçmesini diliyorum.” diye konuştu.
SUNUMLAR YAPILDI
Bulgaristan South-West Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Mitko Stoev tarafından “Energy From Biomass, Biomass: Production of Ethanol From Agricultural Products. Biofuels” başlıklı sunum yapıldı. Etkinliğin ilk gün programı, Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Nezih Gerek’in “Yenilenebilir Enerji Verilerinin Sinyal İşleme Yöntemleri ile Modellenmesi” ve Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selami Kesler’in “Bilezikli Asenkron Makinelerde Anlık Yüksek Moment ve Hız Denetimi için Rotor Devresine Bulanık Mantık Tabalı Güç Enjeksiyonu” başlıklı sunumlarıyla devam etti. İlk gün programı, Yunanistan Patras Üniversitesi Rektörü Prof. Socrates Kaplanis’in “Pv Cell Efficiencies, Effects of Temperature on PV Performence” başlıklı sunumlarının yanı sıra Bulgaristan South-West Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Stoev’in sunumlarının ardından sona erdi.Etkinliğin bugünkü programı, saat 09.00’da ANS Kampusü Güzel Sanatlar Fakültesi Çok Amaçlı Salonda başlayacak. Gün boyu yapılacak sunumlarla devam edecek. Aynı gün saat 10.00’da ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Yusuf Yazar tarafından “Yenilenebilir Enerji Alanında Türkiye’deki Gelişmeler” konulu ders verilecek. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme