AKÜ’de kepler havaya – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin İngilizce İşletme ve İşletme Bölümü mezunları kep attı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İngilizce İşletme ve İşletme Bölümü öğrencilerinin mezuniyet töreni ANS'deki Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törende ilk konuşmayı mezunlar adına İngilizce İşletme Bölümü birincisi Serhat Ata yaptı. “BAŞARI YOLUMUZ AÇIK OLSUNSerhat Ata konuşmasında, iyi ve kötü günlerin akabinde bir dönemin geride bırakıldığını [&hellip]

AKÜ'de kepler havaya

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin İngilizce İşletme ve İşletme Bölümü mezunları kep attı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İngilizce İşletme ve İşletme Bölümü öğrencilerinin mezuniyet töreni ANS’deki Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törende ilk konuşmayı mezunlar adına İngilizce İşletme Bölümü birincisi Serhat Ata yaptı.
“BAŞARI YOLUMUZ AÇIK OLSUN
Serhat Ata konuşmasında, iyi ve kötü günlerin akabinde bir dönemin geride bırakıldığını söyledi. Ata, mezun olup hayata atılırken yapmaların gerekenin, çağa ayak uydurarak Türkiye ve AKÜ’yü, ulusal ve uluslararası alanda en iyi şekilde temsil etmek olduğu telkininde bulundu. Serhat Ata şöyle konuştu: “Her alanda standartların değiştiği bilgi çağını yaşayan dünyamızda ülkesel ve mesleki rekabet üstünlüklerimizi öne çıkararak, Türkiye’yi bilimsel, sosyal ve ticari yeniliklerin öncüsü haline getirmemiz gerekmektedir. İnanıyorum ki, bizler erdemleriyle, yetenekleriyle, başarılarıyla bir bütün olarak anılacak bir kuşağın en genç temsilcileriyiz. En içten duygularımla, başarı yolumuzun açık olmasını diliyorum.”
ÖĞRENCİLER GİRİŞİMCİ RUHA SAHİPLER
İngilizce İşletme Bölüm Başkanı Yardımcı Doçent Dr. Durmuş Yörük, öğrencilere hitap etti. Yörük, mezuniyetle birlikte öğrencilerin yaşamlarında bir dönemi kapatıp, buradan elde ettikleri bilgi, beceri, özgüven ve girişimcilik ruhuyla, yeni bir döneme başladıklarını söyledi. Bugünlere gelmeniz kuşkusuz sizler için de hiç kolay olmadı. Ödevler, sunular, projeler, stratejik planlar ve sınavlar derken şu an hepsini başarılı bir şekilde geride bırakmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyorsunuz. Her biriniz, başta içinde bulunduğunuz toplumu ve sizlerden bugüne kadar desteğini bir an olsun esirgemeyen ailelerinizi ve daha sonra da birey olarak kendinizi, ulusal ve uluslararası arenada en iyi şekilde temsil edeceğiniz bilinci içinde buradan mezun oluyorsunuz. Sizlerin, başarıdan başarıya koşmak için elinizden gelen çabayı göstereceğinize, güçlü ve zayıf yönleriniz ile fırsatlar ve tehditleri çok iyi analiz edip alternatifler geliştirerek en doğru alternatifi seçeceğinize ve bu konuda gerekli olan temel bilgi, beceri, yetenek, özgüven ve girişimci bir ruha sahip olduğunuza inancım tamdır. Tıpkı geçen sene bu zamanlar mezuniyetlerini kutladığımız arkadaşlarınız gibi, sizleri de gerek ulusal ve uluslararası şirketlerde veya kamu sektöründe çalışanlar, gerek kendi işini kurma hedefinde emin adımlarla ilerleyen girişimciler ve gerekse araştırma görevliliğiyle başlayan akademisyen meslektaşlarımız olarak aramızda görmek bizlerin en büyük arzusudur.” dedi.
“İŞİNİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPIN”
AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Kemalettin Conkar törende yaptığı konuşmada, mezuniyetin, geleceğe hazırlanmakla geçen bir dönemin sonu ve kazanımları kullanarak üretken olunacak yeni bir yaşamın başlangıcı olduğunu kaydetti. Conkar şunları söyledi: “Bugünden başlayarak yeni yaşamınızda yeni sorumluluklar üstlenecek, ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasında daha aydınlık bir geleceğe taşınması sürecinde belirleyici bir rol oynayacaksınız. Bu süreçte sizlerden beklentimiz, yaşamınızın her döneminde bilimin ve aklın ışığında; evrensel değerlere sahip, eleştirel düşünme sistemini benimsemiş, ileri görüşlü, yaratıcı, farklı düşüncelere saygılı, mili değerlere bağlı bireyler olmanızdır. İşinizi en iyi biçimde yapınız. Gösterdiğiniz çabanın kendinize olduğu kadar, çalıştığınız kurumlara ve topluma değer katmasına özen gösteriniz. Yapacağınız işi önemseyiniz.”
TÖREN KEP ATMA İLE TAMAMLANDI
Konuşmaların ardından, tören öğrencilere belgelerinin verilmesiyle devam etti. Tören mezunların kep atmasıyla son buldu. Aynı gün İşletme Bölümü mezunları yine ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen törenle kep attı. AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezuniyet törenleri bugün Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü ve İktisat Bölümü, yarın ise Kamu Yönetimi Bölümü ve Maliye Bölümünün mezunlarının kep atmalarıyla sona erecek. Mezuniyet törenine; AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar, İktisadi ve İdari Bilimler öğretim elemanları ile mezunların aileleri katıldılar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme