• Haberler
  • Genel
  • AKÜ’de IPARD anlatıldı – Kocatepe Gazetesi

AKÜ’de IPARD anlatıldı – Kocatepe Gazetesi

Kırsal Kalkınma Ajansı tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü tarafından 3 Ağustos 2011 Çarşamba günü Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. AKÜ Veteriner Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya AKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Eryavuz, TKDK Afyonkarahisar İl [&hellip]

AKÜ'de IPARD anlatıldı

Kırsal Kalkınma Ajansı tarafından Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü tarafından 3 Ağustos 2011 Çarşamba günü Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. AKÜ Veteriner Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya AKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Eryavuz, TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu ve öğretim üyeleri katıldı.
Toplantıda TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü yetkilileri tarafından, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye tarafından ortaklaşa finanse edilmekte olan “Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı” ile ilgili bilgiler verildi. Bu kapsamda Türkiye için IPARD Programının ülkenin kırsal kalkınma bağlamında katılım öncesi dönemdeki öncelikleri ve ihtiyaçları göz önünde bulundurarak tasarlandığı ve programın 2007-2013 yıllarını içeren yedi yıllık bir süreci kapsadığı ifade edildi. IPARD Programının Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından diğer kamu kuruluşları ile yakın işbirliği halinde; yerel kuruluşlar, sosyal, ekonomik ve çevresel ortaklar, sivil toplum kuruluşları, bilgi merkezleri ve üniversitelerin görüşleri alınarak hazırlandığının belirtildiği toplantıda, program içeriğinin AB müktesebatı çerçevesinde önemli belgeler de göz önüne alınarak tasarlandığı söylendi.
Toplantıda söz alan TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, IPARD programının iki temel amacının var olduğunu belirterek, bunlardan birisinin işletmelerin AB ile rekabet düzeyine ulaşmasını sağlamak, diğeri ise AB standartlarında tarımsal üretim yapmak olduğunu dile getirdi. Tarımsal üretimde AB standartlarına ulaşabilmek için çiftçilerin ve işletme sahiplerinin bilgilendirilmesinin önemine değinen Şehitoğlu, program kapsamında proje üretecek kişi ve kuruluşlara üniversitelerin Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinin danışmanlık yapabileceklerini ifade ederek, bu kapsamda ülkemizin kalkınması ve gelişmesini göz ardı etmemek gerektiğini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme