• Haberler
  • Genel
  • AKÜ'de ikinci mezuniyet sevinci – Kocatepe Gazetesi

AKÜ'de ikinci mezuniyet sevinci – Kocatepe Gazetesi

Bu yıl ilk kez iki gün üst üste mezuniyet töreni düzenleyen AKÜ'de, ikinci mezuniyet töreninde önlisans öğrencisi 8 bin 421 öğrenci mezuniyet coşku ve sevincini yaşadı. AKÜ'nün tüm mezunlarının sayısı 75 bini aşarken, iki günlük mezuniyet törenleri sonunda 2010-2011 Akademik Yılında 11 bin 549 AKÜ'lü mezun olmuş oldu Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) 2010-2011 Akademik Yılı [&hellip]

AKÜ’de ikinci mezuniyet sevinci

Bu yıl ilk kez iki gün üst üste mezuniyet töreni düzenleyen AKÜ’de, ikinci mezuniyet töreninde önlisans öğrencisi 8 bin 421 öğrenci mezuniyet coşku ve sevincini yaşadı. AKÜ’nün tüm mezunlarının sayısı 75 bini aşarken, iki günlük mezuniyet törenleri sonunda 2010-2011 Akademik Yılında 11 bin 549 AKÜ’lü mezun olmuş oldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) 2010-2011 Akademik Yılı ikinci ve son mezuniyet töreninde MYO’larda öğrenim gören 8 bin 500’e yakın öğrenci mezuniyet heyecanını aileleri ve okul arkadaşlarıyla birlikte yaşadı. Bu yıl ilk kez iki gün üst üste yapılan mezuniyet törenlerinin ikincisinde ağırlıklı olarak ilçelerde öğrenim gören öğrenciler mezun oldu. İlçe kaymakam ve belediye başkanlarının da katıldığı törenle 2011 mezun öğrenci sayısı 12’bine yaklaştı. 2011 mezunlarıyla birlikte AKÜ’den mezun olan öğrenci sayısı 75 Bin’i aştı.
Artan öğrenci sayısıyla birlikte Birkaç yıldır öğrenci ailelerinin, “içeride yer bulamıyoruz”, “kalabalıktan çocuklarımızı göremiyoruz” eleştirilerine kulak veren AKÜ bu yıl fakülteler ile meslek yüksek okullarına ayrı ayrı mezuniyet töreni düzenledi. İlk mezuniyet töreni Cuma günü lisans bölümleri öğrencileri için yapılırken, ikinci mezuniyet töreni ise Cumartesi günü önlisans mezunları için gerçekleştirildi. İki yıllık olarak bilinen önlisans mezunlarının mezuniyet sevinci yaşadığı ikinci mezuniyet töreninde 8 bin 421 öğrenci mezun oldu. İki mezuniyet töreni sonunda AKÜ’den 2010-2011 Akademik Yılında mezun olan öğrenci sayısı 11 Bin 549’a ulaştı.
Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen 2010 – 2011 Akademik Yılı’nın ikinci mezuniyetinde yoğunlukla ilçelerde öğrenim gören öğrenciler mezun olmasından, ilçe kaymakam ve belediye başkanları da mezuniyete yoğun ilgi gösterdi. Türk Bayrağı ve AKÜ Bayrağı’nın ardından sahaya giren öğrenciler, tribünlerde ailelerini görmek için heyecanla tribünlere baktılar. Mezineyet sevincini doyasıya yaşayan öğrencilerin, yürüyüş sırasında yaşadıklarını heyecan ve gurur görülmeye değerdi. Kız öğrencilerin güzellikte birbiriyle yarıştığı tören geçişinde, öğrenciler ailelerine neşe içinde el salladı. Kep ve ellerindeki AKÜ ve Türk bayraklarını sallayan öğrenciler görsel bir şov yarattılar.
Aşçılık öğrencilerinin aşçı kepleriyle, inşaat bölümü öğrencilerinin ise inşaat baretleriyle katıldığı törende, okullarında ilk üçe giren öğrencilere ödül ve hediyeleri verildi. Tüm öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından keplerin sallanmasıyla devam eden törendeki coşku, 10’dan geriye doğru sayan öğrencilerin 8 bini aşkın kepi hep birlikte havaya atmasıyla doruğa ulaştı. Öğrencilerinin büyük mutluluk yaşadığı törende aileler ve öğretim üyeleri de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören sonunda öğrenciler çalan müziklerle eğlenirken, Afyon Kocatepe Üniversitesi bugüne kadar 48 bin 481’i ön lisans, 22 bin 511’ü lisans öğrencisi olmak üzere mezun olan öğrenci sayısı 71 Bine ulaştı. Yüksek lisans ve doktorayla birlikte AKÜ mezunlarının sayısının 75 Bin’in üstüne çıktı.

Bakmadan Geçme