AKÜ’de gençlik ve gelecek söyleşisi

İbrahim Küçükkurt konferans salonunda gerçekleştirilen Kur'an tilaveti ile başlayan etkinliğin açış konuşmasını gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk, gençlik hareketleri zayıf olan toplulukların geleceklerinin de olmayacağını ifade etti. Ertürk, gençliğin beklentilerinin belirlenmesinin önemini dile getirerek gençlerin izan, adalet ve duruş sahibi olması gerektiğini sözlerine ekledi.Fatma Gülşen Koçak ise, 'Gençlik ve Gelecek' [&hellip]

İbrahim Küçükkurt konferans salonunda gerçekleştirilen Kur’an tilaveti ile başlayan etkinliğin açış konuşmasını gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk, gençlik hareketleri zayıf olan toplulukların geleceklerinin de olmayacağını ifade etti. Ertürk, gençliğin beklentilerinin belirlenmesinin önemini dile getirerek; gençlerin izan, adalet ve duruş sahibi olması gerektiğini sözlerine ekledi.
Fatma Gülşen Koçak ise, “Gençlik ve Gelecek” konulu söyleşide insanı diğer canlılardan ayıran 4 önemli özelliği barındırdığını ve bu özelliklerin de ruh, beden, nefis ve akıl olduğunu kaydetti. Yeryüzündeki insan hariç diğer canlıların belleklerinin kodlanmış olduğunu belirten Koçak, “Arılar ya da karıncalar, dünyaya gelmeden önce ne yapacaklarını bilerek gelirler. Kimse onlara bunu öğretmek durumunda kalmaz. Kolonilerinde nasıl hareket edeceklerini bilerek doğarlar. Ancak insanlarda durum böyle değildir. Bizler nefsimiz doğrultusunda doğruyu ve yanlışı bilerek ve öğrenerek yaşarız. Bizi diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğimiz nefsimizdir” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme