• Haberler
  • Genel
  • AKÜ’de endüstriyel tasarım atölyesi kuruldu

AKÜ’de endüstriyel tasarım atölyesi kuruldu

ZEKA Mali Destek Programları kapsamında desteklenen “Bilgisayar Kontrollü (CNC) Makinelerinin Kullanımı ve Programlama Temel Eğitimi” projesi kapsamında AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünde endüstriyel tasarım atölyesi kuruldu Zafer Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları kapsamında desteklenen Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş’ın proje sahibi olduğu “TR33/12/SKMDP/0104” [&hellip]

AKÜ'de endüstriyel tasarım atölyesi kuruldu

ZEKA Mali Destek Programları kapsamında desteklenen “Bilgisayar Kontrollü (CNC) Makinelerinin Kullanımı ve Programlama Temel Eğitimi” projesi kapsamında AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünde endüstriyel tasarım atölyesi kuruldu

Zafer Kalkınma Ajansı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programları kapsamında desteklenen Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş’ın proje sahibi olduğu “TR33/12/SKMDP/0104” numaralı “Doğal Taş Sektöründe Bilgisayar Kontrollü Makineler (CNC) ile Yeni Ürün Geliştirme ve Tasarımı Eğitimi” isimli projesinde 9 Aralık 2013 tarihi itibariyle 30 saat süreli “Bilgisayar Kontrollü (CNC) Makinelerinin Kullanımı ve Programlama Temel Eğitimi” projede görevli Yrd. Doç. Dr. Gencay Sarıışık, Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Arslan ve Yrd. Doç. Dr. Erkan Özkan tarafından verilen eğitim ile devam ediyor.
HEDEF ÜNİVERSİTE-SANAYİ
İŞBİRLİĞİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI
Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Gencay Sarıışık, proje kapsamında AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünde endüstriyel tasarım atölyesi kurulduğunu söyledi. Sarıışık, endüstriyel tasarım atölyesinde yeni ürünlerin geliştirilmesi ve tasarımı için bilgisayar kontrollü (CNC) makinelerinin kullanımı için eğitimlerin verildiğini ve uygulama çalışmalarının devam etmekte olduğunu belirtti. Eğitim programı kapsamında yapılacak uygulamalarda çevre sorunları oluşturan artık malzemelerden katma değeri yüksekyeni ürünlerin üretilmesi ve uygulanan bu modelin üniversite-sanayi işbirliği kapsamında yaygınlaştırılmasının hedeflendiğini söyleyen Sarıışık, “Projenin gerçekleşmesi ile doğal taş sektöründe yeni ürün tasarımı için kullanılacak bilgisayar kontrollü makineleri kullanabilecek ve tasarım yapabilecek kalifiye elemanlara eğitim verilmek suretiyle, sektördeki ihtiyaç karşılanmış olacaktır” dedi. Yrd. Doç. Dr. Gencay Sarıışık projenin hedef grubunda yer alan yararlanıcılara yaz ve kış okulları açılarak, proje kapsamında yeni ürün geliştirme ve tasarımı eğitimi verileceğini de sözlerine ekledi.
Öte yandan proje kapsamında yapılan eğitimler; AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, AKÜ Teknolojisi Fakültesi Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği Bölümü ve Metalürji ve Malzeme Bölümü, AKÜ Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü ve İnşaat Mühendisliği Bölümü lisans ve lisansüstü öğrencileri ile mezunları, Afyon Meslek Yüksekokulu Makine, Mobilya Dekorasyon ve Restorasyon Programları önlisans öğrencileri ve mezunları, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde (KOBİ) çalışan tekniker ve mühendislerin katılımıyla gerçekleşiyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme