AKÜ’de Dünya Ses Günü kutlandı

İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinin yanı sıra Kültür Bakanlığı Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Ses Sanatçısı İzzet Tekeli, Başkent Ankara Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Ersoy Saklıca, AKÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Ayçiçek katıldı.SAĞLIKLI İLETİŞİMİÇİN SAĞLIKLI BÜNYEAKÜ [&hellip]

İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinin yanı sıra Kültür Bakanlığı Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Ses Sanatçısı İzzet Tekeli, Başkent Ankara Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Elemanı Ersoy Saklıca, AKÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Ayçiçek katıldı.
SAĞLIKLI İLETİŞİM
İÇİN SAĞLIKLI BÜNYE
AKÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Ayçiçek “Ses Sağlığı ve Sesimizi Nasıl Korumalıyız” konulu bir konferans verdi. Hastaların ses konusunda yaşadıkları bir sorunda ilk olarak Kulak Burun Boğaz bölümüne yönlendirildiğini söyleyen Ayçiçek; ses anatomisi ve sesin oluşma mekanizması konusunda katılımcılara bir takım bilgiler sundu. Ses ve konuşmanın insan yaşamının vazgeçilmez bir unsuru olduğunu dile getiren Ayçiçek, “Sağlıklı bir iletişim kurabilmek için sağlıklı bir bünyeye sahip olunması gerekiyor. Bu yüzden en önemlisi ‘işitme’. Aileler bir çocuğun konuşmasında bozukluk olduğunda, ilk olarak Kulak Burun Boğaz bölümüne yönlendiriliyor. Bu nedenle kişilerin sağlıklı bir işitmeye sahip olması gerekiyor. Ama bu yetmeyebiliyor, kişi çok iyi duyabiliyor ama başka etmenlerle konuşamayabiliyor. Bu yüzden normal bir sinir sistemine de ihtiyaç var. Bakıyoruz bunların hepsi var, ama sanatçılar gibi iyi ses çıkaramayabiliyoruz. Bu yüzden normal bir anatomiye de sahip olmamız gerekiyor” dedi.
Dünya Ses Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler AKÜ Öğr. Grv. Burhan Kul tarafından sunulan “Türk Sanat Müziği Bölümü Dinletisi”, Kültür Bakanlığı Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Ses Sanatçısı İzzet Tekeli tarafından sunulan “Türk Müziği Ses İcracılığında Şan Tekniği” ve AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Natig Rzazade ile Öğr. Grv. Berna Özkut tarafından sunulan “Sahne Sanatları Bölümü Dinletisi” ile devam etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme