• Haberler
  • Genel
  • AKÜ’de Çanakkale kumanyası – Kocatepe Gazetesi

AKÜ’de Çanakkale kumanyası – Kocatepe Gazetesi

󈬂 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Haftası” dolayısıyla Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ANS Kampüsü’nde, çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte, Çanakkale Savaşı’nda Mehmetçik’in yediği yemekleri simgeleyen bir kumanya dağıtıldı AKÜ Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı tarafından ANS Kampüsü girişinde cepheye asker yollayan anaların, oğullarını kınalayarak göndermesini temsilen isteyen öğrencilerin kına yakması için kına stantı kuruldu. [&hellip]

AKÜ'de Çanakkale kumanyası

“18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma Haftası” dolayısıyla Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ANS Kampüsü’nde, çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte, Çanakkale Savaşı’nda Mehmetçik’in yediği yemekleri simgeleyen bir kumanya dağıtıldı

AKÜ Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanlığı tarafından ANS Kampüsü girişinde cepheye asker yollayan anaların, oğullarını kınalayarak göndermesini temsilen isteyen öğrencilerin kına yakması için kına stantı kuruldu. Yine SKS Daire Başkanlığı’na bağlı öğrenci ve personel yemekhanelerinde Çanakkale Savaşı’nda askerlerin cephede yedikleri bir öğün kumanya (buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı, ekmek) dağıtıldı.
BELGESEL VE FİLM
GÖSTERİMİ YAPILDI
AKÜ Halkbilim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ile Genç Halkbilimciler Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenen, “Çanakkale Anma Programı kapsamında ise “Gelibolu” belgeseli ile “Çanakkale 1915” filmlerinin ardından, şiir ve türkü dinletisi ile 70 öğrencinin birlikte yer aldığı halk oyunları gösterisi sahnelendi. ANS Kampüsü Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler ayrıca “yağsız buğday çorbası ve şekersiz üzüm hoşafı” dağıtırken, Türk Kızılayı’na da kan bağışında bulundular.
YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
AKÜ Yönetim ve Siyaset Kulübü tarafından da 18 Mart Çanakkale şehitlerini anmak ve anlamak adına askerlerin Çanakkale Savaşı’nda cephede yedikleri “tuzsuz buğday lapası” ve “şekersiz üzüm hoşafı”ndan oluşan bir öğün kumanya, AKÜ akademik ve idari personeli ile öğrencilerine ikram edildi. ANS Kampusü 3. Eğitim Binası İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi giriş katında gerçekleştirilen etkinliğe İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Çanakkale Savaşı’nda Türk askerlerinin yaşadıkları sıkıntı ve zorlukları anlatmak, o zamanın atmosferini yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında ayrıca Çanakkale Zaferi’ni anlatan tarihi fotoğraflar da sergilendi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme