AKÜ'de beş yıldızlı hizmet başladı

55 trilyona mal olan Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi hizmete girdi. Fizik tedavi ve rehabilitasyon adına Türkiye'nin en önemli merkezlerinden birisi haline gelen hastanedeki hizmetleri gazeteniz Kocatepe'ye anlatan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 'Önceki yıllarda 60 trilyona mal olacak olan 400 yataklı hastane projemizin çeşitli sebeplerle iptal olmasından sonra Afyonkarahisar çok daha önemli bir fırsat [&hellip]

AKÜ’de beş yıldızlı hizmet başladı

55 trilyona mal olan Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi hizmete girdi.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon adına Türkiye’nin en önemli merkezlerinden birisi haline gelen hastanedeki hizmetleri gazeteniz Kocatepe’ye anlatan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, “Önceki yıllarda 60 trilyona mal olacak olan 400 yataklı hastane projemizin çeşitli sebeplerle iptal olmasından sonra Afyonkarahisar çok daha önemli bir fırsat yakaladı. Yatırım planları tamamlandığında Afyonkarahisar 100 trilyonluk sağlık yatırımı ile 400 yatak kapasitesinin çok daha üzerinde sağlık hizmetlerine kavuşacak. Afyonkarahisar kayıp değil, aksine büyük kazanım sağladı” dedi.

60 trilyonluk yatırım planı 100 trilyona ulaşacak
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin bünyesinde 5 yıldızlı otel ayarında hizmet vermek üzere yapılan yeni hastanesi sessiz sedasız hizmete girdi. Toplam maliyeti 55 trilyonu bulan, 36 bin metrekare kapalı alan ve 36 bin metrekare açık alana sahip olan Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi yıllardır “yapıldı, yapılacak” tartışmaları sonrasında iptal edilen 400 Yataklı Üniversite Hastanesi projesinin hayata geçmiş hali. Bilindiği gibi “400 yataklı hastane projesi” olarak bilinen projenin 60 trilyona mal edilmesi hedefleniyordu. Tüm yatırımlar tamamlandığında AKÜ Hastanesi’nin toplam yatırım bedeli 100 trilyona varacak. Aynı anda 30 hastaya hizmet verebilen acil servisi, tam donanımlı 10 ameliyathanesi, 25 son sistem yoğun bakım ünitesi ve 200 yatak kapasiteli yeni hastane Fizik Tedavi ve rehabilitasyon alanında Türkiye’nin en önemli merkezlerinden birisi olacak. Önümüzdeki yıllarda hemen yanına inşa edilecek olan Onkoloji ve hemotoloji hastanesi ile toplam yatak kapasitesi 400’ü bulacak. Türkiye’de ilk kez 6 termal havuzun hastane binası içerisine alınıp, uzman tedavisinde kullanılacağı bu hastanede, robotik fizik tedavi hizmetleri ile kaplıca tedavileri aynı anda uygulanabilecek. Arz-talep dengesi bozulduğunda fiziki şartları 400 yatağın daha üzerine çıkmaya uygun olan AKÜ Hastanesi’nde yok yok.

Yeni hastanede yok yok

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak yeni hastanede verilecek olan hizmetleri Kocatepe Gazetesi’ne anlattı. İşte yeni hastanedeki hizmetlerden bazıları: Her biri 200-300 bin TL’ye mal olan son sistem cihazlarla boyun ve bel fıtığının ameliyatsız tedavisi sağlanacak. Ortopedik rehabilitasyondan, bilgisayar destekle egzersiz cihazlarından, ayak haritasını çıkarıp tabanlık reçetesi yazan ve topuk batmalarını ölçen elektronik cihazlara kadar… Kafa travmaları, inme, felç, yürüme kayıplarına yönelik hastaları erken dönemde yürütmeye yönelik cihazlardan termal masaj salonlarına kadar… Çocuk felçli hastaların yürümesini sağlayacak tedavilerden, vücuduna protez takılan hastaların egzersizlerini sağlayan cihazlara kadar… Tendonin ve kas ağrılarına derinin 6 cm. altında ışınla müdahale eden cihazlardan elektroterapi cihazlarına ce Sporcu sağlığı merkezine kadar tüm hizmetler burada buluşacak.

Şimdi sıra onkoloji ve hemotoloji hastanesinde

“Mavi Hastane” olarak bilinen eski bina dahili hastalara, yeni hastane ise cerrahi branşlara hizmet verecek. Rektör Solak, üniversite hastanesinin Kamu Hastaneleri Birliği’ne devri gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, “Biz üniversite olarak tüm tesisleri devralabiliriz” dedi. Yeni hastanede tedavi süresini erkene alan cihazlardan hastalar 3 aydır yararlanıyor. Yeni binalarda avuç içi sistemi ile girilebilen en son sistemle donatılmış yoğun bakım üniteleri ve ameliyathanelerde yapılacak bir ameliyat dünyanın her yanına naklen yayınlanabilecek ve böylece uzman görüşü alınabilecek. Bu sistemle Afyon’daki termal otellerde ulusal ve uluslar arası tüm tıp toplantıları yapılabilecek. Şu an için 150 personel hizmet veriyor ama yeni personel alımı da yapılacak. Personel alımında AKÜ yönetiminin doğrudan müdahalesi söz konusu değil. Bugüne kadar 300-400 kişi alındığıyla yönelik söylentiler gerçeği yansıtmıyor. Yeni yatırımların plan ve projeleri gayre resmi olarak hazır olmasına rağmen, 2013’ün Ağustos ayından itibaren 180 yataklı onkoloji ve hemotoloji hastanesinin projelendirme çalışmaları başlayacak.

Yeni Hastane’deki yatırımlarla ilgili detaylar yarınki Kocatepe’de…

Bakmadan Geçme