• Haberler
  • Genel
  • AKÜ’de başarılı ameliyat – Kocatepe Gazetesi

AKÜ’de başarılı ameliyat – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda başarılı bir operasyon gerçekleştirildi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Ersel Onrat, Prof. Dr. Alaettin Avşar, Yrd. Doç. Dr. Gülay Özkeçeci'den oluşan ekip, yaptıkları başarılı bir operasyonla bir hastanın bağırsak damarlarını açtılar.Çok az yemekle dahi karın ağrıları oluşan hasta, AKÜ Kardiyoloji Polikliniğine başvurdu. Burada [&hellip]

AKÜ'de başarılı ameliyat

AKÜ Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda başarılı bir operasyon gerçekleştirildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Ersel Onrat, Prof. Dr. Alaettin Avşar, Yrd. Doç. Dr. Gülay Özkeçeci’den oluşan ekip, yaptıkları başarılı bir operasyonla bir hastanın bağırsak damarlarını açtılar.
Çok az yemekle dahi karın ağrıları oluşan hasta, AKÜ Kardiyoloji Polikliniğine başvurdu. Burada yapılan bağırsak anjiyografisinde hastanın bağırsak damarlarında tıkanıklık tespit edildi. Bunun üzerine Kardiyoloji Anabilim Dalı doktorları, bağırsak damarlarına müdahale etmeye karar verdi.
Yapılan işlemle tıkalı damara ilaç kaplı balon uygulandı. İşlem sonrasında damar açıldı. Hasta her türlü yiyeceği istediği miktarda, karın ağrısı olmaksızın yemeye başladı. Daha öncesinde bağırsak damar tıkanıklığına bağlı kilo kaybı olan hasta, 1 hafta içinde 1 kilo aldı. Kontrollerinde hastanın sağlıklı olduğu anlaşıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme