• Haberler
  • Genel
  • AKÜ’de 𔄝. Reklam Günleri” – Kocatepe Gazetesi

AKÜ’de 𔄝. Reklam Günleri” – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Reklam Günleri”nin beşincisi, dün ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi AKÜ İİİBF Uluslararası Ticaret ve Finansman Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman tarafından düzenlenen etkinliğe, çok sayıda öğretim elemanı ve öğrencinin yanı sıra Afyonkarahisar’da çeşitli alanlarda faaliyet gösteren firma [&hellip]

AKÜ'de "5. Reklam Günleri"

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Reklam Günleri”nin beşincisi, dün ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi

AKÜ İİİBF Uluslararası Ticaret ve Finansman Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman tarafından düzenlenen etkinliğe, çok sayıda öğretim elemanı ve öğrencinin yanı sıra Afyonkarahisar’da çeşitli alanlarda faaliyet gösteren firma temsilcisi katıldı.
AKÜ İİBF İşletme ile Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğrencilerine verilen Reklamcılık dersi kapsamında hazırlanan “5. Reklam Günleri”nde öğrenciler tarafından bu yıl 23 reklam filmi hazırlandı. Beşincisiyle birlikte “Reklam Günleri” kapsamında bugüne kadar toplam 134 firmanın reklam filmi yapılmış oldu.
“5. Reklam Günleri”, Grup Kaşıks’ın dans gösterisiyle başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman, ilkini 2009 yılında gerçekleştirdikleri “Reklam Günleri”nin bu yıl beşincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Reklam, işletmeler için büyük önem taşımakta. İnsanın yaşamını devam ettirebilmesi için su ne kadar gerekliyse, işletmelerin varlıklarını sürdürebilmeleri için de reklam o ölçüde gereklidir. Unutulmamalıdır ki, reklam işletmelere müşteri olarak dönmekte. Bu yüzden benim işletmelere tavsiyem, mecra gözetmeksizin mutlaka reklam vermeleridir” şeklinde konuştu.
Reklam Günleri etkinliğinde AKÜ için hazırlanan reklam filminin ilk kez gösterilmesinin ardından, proje ortağı ve reklam filminin yönetmeni Hakan Akkaya sahneye geldi. Akkaya “5. Reklam Günleri”nde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Etkinlikte daha sonra söz alan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise, reklam ve reklamcılığın önemine işaret etti. “Reklam Günleri” etkinliğinin üniversite-sanayi ve üniversite-kent işbirliğinin pekiştirilmesine de önemli katkı sağladığını belirten Rektör Solak, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından “5. Reklam Günleri”ne destek veren sponsor firma sahiplerine plaketleri takdim edilirken, yapılan çekilişlerle tablet bilgisayarlar dağıtıldı. Gün boyunca AKÜ İİBF İşletme Bölümü ile Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü son sınıf öğrencilerinin, “Reklamcılık” ve “Reklamcılık ve Promosyon Yönetimi” adlı dersler kapsamında hazırladıkları Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren 23 firmanın reklam filmi katılımcılarla paylaşıldı. Etkinlik, firmaların açmış oldukları stantlarda kendilerini tanıtmaları ve yapılan ikramın ardından sona erdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme