Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

AKÜ ve seçimler – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 11 Kasım 2014 Salı 02:00:00
  Afyonkarahisar’ın göz bebeği bir kurum olan Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde (AKÜ) Ocak ayı sonunda Rektörlük seçimleri yaşanacak.
Seçimlerden en yüksek oyu alan adaylar arasından atama Mart ayında yapılacak. Bu nedenledir ki Kasım, Aralık ve Ocak ayları AKÜ açısından son derece hareketli geçecek.
Her ne kadar belli bir kesimin bilir-bilmez şekilde yıpratma çabaları olsa da AKÜ halen saygın kurumsal kimliğini korumaktadır. Hizmette yaşanan aksaklıklar aşılmaya, düzeltilmeye çalışılmaktadır. Yaklaşan rektörlük seçimlerinde rol kapma hevesinde olanlar bazı odakları kullanarak pireyi deve yapsalar da Afyonkarahi-sarlılar’ın ortak malı olan AKÜ bu seçimlerde kendine yakışır bir sınav verecektir diye düşünmekteyiz.
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin temelleri 1974 yılında atılsa da 1992 yılında kurulan, şu an yaklaşık 40 bin öğrenci, 1321 akademik personel, 902 idari personel, 5 enstitü, 14 fakülte, 4 yüksekokul, 1 devlet konservatuvarı, 15 meslek yüksekokulu, 28 uygulama merkezi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi ile dev bir kurum olarak işlevini sürdürmektedir. İçine kapanık, kabuğunu kıramamış bir kent iken 1992 yılından itibaren üniversitenin sağladığı dinamizm Afyon’u bugün büyük kent olsun mu, olmasın mı tartışmalarının yapıldığı bir noktaya sürüklemiştir. Afyon son yıllarda önemli devlet destekli yatırımlar alsa da; önemli bölge müdürlüklerini, fabrikalarını, ordu birliklerini yitirdi, önemli devlet kurumlarının il düzeyindeki birimlerine yeni eleman alınmadığı için istihdam açısından gerileyen bir kent konumundadır. Bu durum da Afyon’dan göçleri artırdı. Göçün daha da artmasını üniversitenin varlığı ve teşvik sonrası özel sektör yatırımları önledi. O yüzden bugün Afyon ekonomisinin can simitlerinden birisi üniversitedir. Özellikle yaz döneminde üniversite öğrencileri kentimizi terk ettiklerinde onların eksikliğini en çok esnaf vatandaşlarımız çekmektedir.
Tüm bu sebeplerden dolayı Afyon Kocatepe Üniversitesi seçimleri kentimiz açısından da ayrıca önem taşımaktadır. AKÜ’de 42 bin öğrenci varlığı görülüyor ve bunların 33 bini fiilen okula gidip geliyor. Çünkü okuldan atılma kaldırıldı. Keşke bu sayı 50 binleri bulabilse.
Kurulduğu tarihten itibaren bugüne kadar 5 rektörle yönetilen Afyon Kocatepe Üniversitesi 6. rektörünü seçmeye hazırlanıyor.
Bu bağlamda biz, rektör adaylarımızdan yeni projelerini bekliyoruz. AKÜ içerisindeki kısır çekişmelerden, ayak oyunlarından daha çok, Afyon-karahisar için, AKÜ için, öğrenci varlığını artırabilecek, kurumsal gelişmeyi sürdürecek projeler…
Seçim sürecindeyiz. Kimin ne yapacağını, hangi vaadlerle göreve geleceğini bilmek Afyonkarahisarlılar’ın, bizlerin hakkı. Göreve talip olanlar AKÜ’ye ne katacaklar, neler yapacaklar, kent için neler düşünüyorlar? Tüm bunları anlatmak için Kocatepe Gazetesi’nin sütunları emre amade beklemektedir.
Bu çağrımızın sonunda güzel şeylerin ortaya çıkacağına inanıyoruz. Bugün hayata geçirilemese bile, geleceğe bir bilgi birikimi aktarmak açısından da projelere ayrıca önem veriyoruz.
Hemen yanıbaşımızdaki Eskişehir’e, Konya’ya bir baksanıza… Üniversiteler sayesinde neler kazandıklarına…
Keşke bizim de ikinci, ve hatta üçüncü üniversitemiz olabilse… Ortaya konacak projeler bu özlemlerimizin temelini oluşturacaktır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER