Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ, uluslararası öğrenci sayısı artıracak

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, uluslararası öğrenci sayısının artırılmasına ilişkin Yurtdışı Öğrenci Sınavı (YÖS) Komisyon Üyeleri ile Ankara’da birtakım ziyaretlerde bulundu

 

Karakaş, ilk olarak Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün’ü ziyaret etti. Ziyarette Türkiye Maarif Vakfının dünyanın çeşitli ülkelerinde yürüttüğü faaliyetler kapsamında, AKÜ uluslararası öğrenci sayısının artırabilmesi için iki kurum arasında gerçekleştirilebilecek çalışmalara ilişkin istişarede bulunuldu. Ziyarette AKÜ’nün yurt dışında yapmayı planladığı öğrenci kabul sınavlarına teknik ve lojistik destek sağlanması konusunda fikir birliğine varıldı. Karakaş, burada yaptığı açıklamada yönetim olarak AKÜ’de ön lisans, lisans ve lisansüstü seviyelerinde yabancı uyruklu öğrenci sayısının artırılması adına paydaş kurumlar ile ortak çalışmalar yürütüleceğini ve bu kapsamda AKÜ’nün bazı ülkelerde öğrenci kabul sınavı yapmayı planladığını belirtti. Karakaş, bu hususta Türkiye Maarif Vakfı ile birlikte çalışmayı ve çeşitli konularda işbirliği yapmayı arzuladıklarını da ifade etti.
İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ise Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğüne atanmasından dolayı Karakaş’ı tebrik ettikten sonra, AKÜ ile her konuda iş birliği yapabileceklerini belirtti. Verimli geçen toplantının ardından Türkiye Maarif Vakfı ile AKÜ arasında iş birliğini öngören bir protokol de imzalandı. İş birliğini güçlendirme adına her iki kurumda görevli irtibat kişileri belirlendi.
YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ İLE ORTAK ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLECEK
Karakaş ve beraberindeki heyet, aynı gün Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’i de ziyaret etti. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan ziyarette AKÜ Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) ile Yunus Emre Enstitüsü arasında karşılıklı iş birliğinin artırılması ve Yunus Emre Enstitüsünün dünyanın farklı ülkelerindeki temsilciliklerinde AKÜ’nün tanıtım faaliyetlerinde bulunması konusunda fikir birliğine varıldı. Ziyarette iki kurum arasında AKÜ’nün yurt dışında yapacağı öğrenci kabul sınavları konusunda da ortak çalışmalar yürütülmesi kararlaştırıldı. Ziyarette iş birliğini öngören hususlarda kurumlar arasında bir protokol imzalanması kararlaştırılırken, iş birliğini güçlendirme ve protokol metnini oluşturma adına her iki kurumda görevli irtibat kişileri belirlendi.
Rektör Karakaş’a Ankara temaslarında AKÜ YÖS Komisyon Üyeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, AKÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Karaman ile Yabancı Öğrenci Birim Sorumlusu Öğr. Grv. Burak Olur da eşlik etti.