AKÜ Türkiye’yi FAS’ta temsil etti

Fas’ta düzenlenen 󈬂. Rabat Uluslararası Müzik Festivali-Cordes Pincees”nin açılış konseri AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Burak Kaynarca ve kanun sanatçısı Kenan Savaş tarafından verildi Fas Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle, ülkemizin onur konuğu olarak davet edildiği 󈬂. Rabat Uluslararası Müzik Festivali-Cordes Pincees”nin açılış konseri, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve ud sanatçısı Burak Kaynarca [&hellip]

AKÜ Türkiye'yi FAS'ta temsil etti

Fas’ta düzenlenen “18. Rabat Uluslararası Müzik Festivali-Cordes Pincees”nin açılış konseri AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Burak Kaynarca ve kanun sanatçısı Kenan Savaş tarafından verildi

Fas Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle, ülkemizin onur konuğu olarak davet edildiği “18. Rabat Uluslararası Müzik Festivali-Cordes Pincees”nin açılış konseri, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve ud sanatçısı Burak Kaynarca ile kanun sanatçısı Kenan Savaş tarafından gerçekleştirildi.
TÜRK ENSTRÜMANLARI TANITILDI
21-25 Ekim 2013 tarihleri arasında düzenlenen festivalin “Cordes Pincees” yani mızraplı sazlar festivali olması nedeniyle klasik Türk müziğinin öne çıkan enstrümanlarından ud ve kanun performansı gerçekleştirilerek, enstrümanların Türk stili ile icrasının en güzel örneklerini yansıtıldı. Konserde Sultan 3. Selim’den 1965’lere kadar olan dönemlerden eserler sunuldu. Yine Türk müziği tarihinin en önemli saz icracısı Tamburi Cemil Bey’in eserlerinden bazılarına da yer verildi.
BÜYÜKLELÇİ ARINER’DEN
AKÜ’YE TEŞEKKÜR
İzleyenlerin isteği üzerine, hazırlanan programdan daha uzun süren açılış konseri, Fas’ın başkenti Rabat’ta kordiplomatik ve sanat çevreleri tarafından ilgiyle izlendi ve büyük beğeni topladı.
Türkiye’nin dışında Fransa, Belçika, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya gibi ülkelerden çok sayıda sanatçının katıldığı Festival bitiminde Türkiye Cumhuriyeti Rabat Büyükelçisi Uğur Arıner tarafından AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü’ne gönderilen mektupta; Türkiye-Fas ilişkilerinin kültürel boyutuna zenginlik katan, ülkemizin tanıtımına katkı sağlamış bulunan, kanun sanatçısı Kenan Savaş ile AKÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve ud sanatçısı Burak Kaynarca’nın katkılarından dolayı da bizzat teşekkür edildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme