'AKÜ, Türkiye'de birinci sırada'

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) koordinatörlüğünde Erasmus+ kapsamında düzenlenen Gastronomi, Yer Altı Kaynakları ve Enerji, Veteriner ve Avrupa Staj Fırsatları Konsorsiyumları imza töreni gerçekleştirildi   Akrones Otelde düzenlenen imza törenine Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı, AKÜ Rektörü Prof. [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) koordinatörlüğünde Erasmus+ kapsamında düzenlenen Gastronomi, Yer Altı Kaynakları ve Enerji, Veteriner ve Avrupa Staj Fırsatları Konsorsiyumları imza töreni gerçekleştirildi

Akrones Otelde düzenlenen imza törenine; Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Türkiye Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Kamil Çolak, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Gaziantep Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Mustafa Sarıbıyık, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Çiğdem Kentmen Çin, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Nihat Ayyıldız, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği Başkan V. Doç. Dr. Alper Kurnaz, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr. Murat Peker, Prof. Dr. Yılmaz Yalçın ile Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM) Müdürü Prof. Dr. İhsan Cemil Demir’in yanı sıra üniversitelerin temsilcileri katıldı.
“AKÜ, KONSORSİYUM STAJ HİBE BAŞVURULARINDA TÜRKİYE’DE 1. SIRADA”
İmza töreninin açış konuşmasını yapan AKÜ UİM Müdürü Prof. Dr. İhsan Cemil Demir, UİM olarak öncelikli amaçlarının AKÜ’nün uluslararası platformlarda tanıtımını yapmak, bilimsel ve sosyal konularda uluslararası ilişkilerini arttırmak, öğrencilerin, akademik ve idari personelin kültürel ve kişisel becerilerini geliştirmek olduğunu belirtti. Türkiye Ulusal Ajans tarafından AKÜ’ye tahsis edilen bütçeleri, en verimli şekilde kullanarak mümkün olan en fazla sayıda hareketliliği gerçekleştirmek için gerekli tüm çabayı gösterdiklerini ifade eden Demir, şunları söyledi:
“AKÜ, Ulusal Ajans 2021 yılı öğrenim hareketlilikleri hibe başvurularında Türkiye genelinde tüm üniversiteler arasında 29. sırada, Konsorsiyum Staj hibe başvurularında ise 1. sırada yer aldı. Bu kapsamda AKÜ; Gastronomi Staj, Yer Altı Kaynakları ve Enerji Staj, Veteriner Staj ve Avrupa Staj Fırsatları Konsorsiyumlarının koordinatörlüklerini yürütürken, iki konsorsiyumda da ortak kuruluş olarak görev alacaktır. Diğer bir deyişle, koordinatörlüğünü üstlendiğimiz toplamda 4 tane ve ortak olduğumuz da 2 tane Staj Konsorsiyumu projesi bulunmaktadır. Konsorsiyum ortaklıklarını oluştururken bu tematik alanlarda yetkin olan üniversitelerimizi bir araya getirmeye özen gösterdik.”
AKÜ’nün koordinatör, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Afyonkarahisar Belediyesi ve Aşçılık Okulu Mezunlar Derneği’nin (AŞOMDER) ortak olarak yer aldığı “Gastronomi Staj Konsorsiyumu” hakkında bilgi veren Demir, “Gastronomi alanında öğrencilere staj hareketliliği, akademik ve idari personel için ise eğitim alma ve ders verme hareketliliği fırsatı sunulacaktır. Projenin hedef bölgesi, gastronomi alanında gelişime açık, Türkiye’de gastronomi alanında UNESCO tarafından akredite olan ve gastronomi alanında ün yapan şehirlerin bir
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise Afyon Kocatepe Üniversitesinin, yatay ve dikey düzlemde uluslararasılaşmayı tüm birimleri için önemli gören bir yükseköğretim kurumu olduğunu belirtti.
Türkiye Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı konuşmasında, bu tür konsorsiyum çalışmalarının öğrenciler için önemli staj fırsatları sunacağını dile getirdi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise zaferin, termalin, mermerin, sporun ve lezzetin başkenti Afyonkarahisar’ın 2019 yılında Hatay ve Gaziantep’ten sonra UNESCO tarafından dünyada 36., Türkiye’de ise 3. Gastronomi Şehri olarak ilan edildiğini söyledi. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu konuşmasında yurt dışı faaliyetlerinin geçmişte çok zor olduğunu dile getirdi.
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek ise üniversitenin bir şehre neler kattığını, neler katabileceğini, bir şehre nasıl vizyon oluşturabileceğini Afyonkarahisar Valisi olarak her yerde anlattığını belirtti.
Açış konuşmaların ardından konsorsiyumların imza törenine geçildi.
>> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Bakmadan Geçme