• Haberler
  • Genel
  • AKÜ Tıp’ta modern yöntemler – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Tıp’ta modern yöntemler – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi hastanesinde kadın hastalıkları ameliyatlarında modern yöntemler kullanılıyor Afyonkarahisar ili ve çevresi için önemli bir konuma sahip olan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlük Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Afyonkarahisar'daki ve çevre illerden gelen hastalarına daha iyi bir hizmet vermek adına modern teknolojinin getirdiği yenilikleri yakından izleyerek, hasta tedavilerinde de yeni yöntemler [&hellip]

AKÜ Tıp'ta modern yöntemler

Afyon Kocatepe Üniversitesi hastanesinde kadın hastalıkları ameliyatlarında modern yöntemler kullanılıyor

Afyonkarahisar ili ve çevresi için önemli bir konuma sahip olan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlük Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Afyonkarahisar’daki ve çevre illerden gelen hastalarına daha iyi bir hizmet vermek adına modern teknolojinin getirdiği yenilikleri yakından izleyerek, hasta tedavilerinde de yeni yöntemler kullanmaktadır.
AKÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum kliniğinde yıllardır yeni yöntemler uygulanarak her türden hastanın takip ve tedavisi yapılmaktadır. Bu kapsamda değişik nedenlerle rahiminin alınması gereken hastalarda artık ameliyatların çoğu kapalı yöntemle (laparoskopik) yapılmaktadır. AKÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mehmet Yılmazer ve Doç. Dr. Dağıstan Tolga Arıöz, kapalı yöntemi kadın doğum alanında uzun süredir yumurtalık kistleri, kısırlık teşhis ve tedavisi ya da dış gebelik ameliyatlarında sıklıkla uyguladıklarını, ameliyatlar için gerekli malzemeleri tamamladıktan sonra da rahim ameliyatlarının çoğunu kapalı yöntemle yapmaya başladıklarını belirttiler. Laparoskopik yöntemde, açık ameliyatta olan karında geniş bir kesik yerine çapları 5 milimetre olan 2-3 adet çubukla karına girilmekte ve ameliyat tamamlanmaktadır. Böylece hastanın ameliyat sonrası karnında iz kalmamakta, daha az kanama olmakta, çabuk iyileşmekte, daha az ağrısı olmakta ve daha çabuk taburcu olarak normal yaşamına dönebilmektedir.
Doç. Dr. Yılmazer ve Doç. Dr. Arıöz, hasta için oldukça önemli avantajları olan ve konfor sağlayan kapalı yöntemle şu ana kadar 20’ye yakın hastayı ameliyat ettiklerini, ilerleyen zamanlarda kadın doğum kanser ameliyatlarında da bu yöntemi uygulamayı planladıklarını belirttiler. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme