AKÜ senatosu kınadı – Kocatepe Gazetesi

AKÜ Senatosu tarafından dün yapılan olağanüstü gündemli toplantıda Fransa Parlamentosu’nun Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ne de aykırı olan çağdışı tutumu ile Fransız Parlamentosu’nun almış olduğu kararın şiddetle kınandığı bildirildi Afyon Kocatepe Üniversitesi Senatosu (AKÜ), Fransa Parlamentosu’nun, 22 Aralık Perşembe tarihinde görüşerek kabul ettiği sözde Ermeni soykırımını inkâr edenlerin hapis ve para [&hellip]

AKÜ senatosu kınadı

AKÜ Senatosu tarafından dün yapılan olağanüstü gündemli toplantıda Fransa Parlamentosu’nun Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ne de aykırı olan çağdışı tutumu ile Fransız Parlamentosu’nun almış olduğu kararın şiddetle kınandığı bildirildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Senatosu (AKÜ), Fransa Parlamentosu’nun, 22 Aralık Perşembe tarihinde görüşerek kabul ettiği; sözde Ermeni soykırımını inkâr edenlerin hapis ve para cezasına çarptırılmasıyla ilgili yasalaştırılan kararı değerlendirmek üzere, dün olağanüstü gündemle toplandı. Senatonun aldığı karar yapılan açıklama ile Türk Milletiyle paylaşıldı.
İnsanlık adına utanç verici
AKÜ Senatosu’ndan yapılan açıklamada; “Türkiye’yi sözde soykırım suçu ile itham eden ve tarihi gerçekleri saptıran karar, Avrupa’da demokrasinin temelini oluşturan fikir ve ifade özgürlüğü ilkelerine kesinlikle uymadığı gibi, Fransa’nın üstlendiği insan hakları ve temel özgürlükler gibi demokratik değerlere saygı göstermek yükümlülüğü ile tamamen tezat oluşturmaktadır. Parlamentoların özgürlükleri koruyucu tarihsel misyonuyla da bağdaşmayan bu haksız ve isabetsiz girişim, aynı zamanda tarihsel olguları yasal düzenleme konusu yapması dolayısıyla yasama organlarının temel işlevlerine de aykırı düşmektedir. Hangi çağdaş rejimde, hangi uygar ülkede bilim adamlarının, tarihçilerin, düşünür ve entelektüellerin düşünce ve kararlarına kilit vurulup, yasak getirilip kararları politikacılar almaktadır? Fransa’nın bu tutumu, insanlık adına utanç vericidir.”denildi.
Osmanlı Arşivleri’nin herkese açık olduğu gerçeğinden hareketle, Türk tarihinden asla utanılmadığının altı çizilen açıklamada; “Tarihi hakikatlerin bu tür gündelik, siyasi çıkar hesaplarına feda edilmesini doğru bulmadığımızı da ifade etmek isteriz. Şurası iyice bilinmelidir ki bu topraklar, içerisinde birçok değişik kültürü barındıran, birçok farklı inancı taşıyan tek bir milletin vatanıdır. Bizler, Çanakkale’de milletini yok etmeye gelen, yaralı düşman askerlerini bile tedavi ettiren bir milletin mirasçısı iken Fransızlar ise Ruanda ve Cezayir’de insanlık dışı yöntemler kullanarak soykırım yapmışlardır. Soykırımı görmek isteyenlerin önce aynaya bakmaları gerekmektedir. Afyon Kocatepe Üniversitesi Senatosu olarak Fransa Parlamentosunun Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’ne de aykırı olan bu çağdışı tutumu ile Fransız Parlamentosunun almış olduğu kararı şiddetle kınıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri kullanıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme