Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

AKÜ seçime gidiyor – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 13 Aralık 2010 Pazartesi 02:00:00
  Afyonkarahisar’ın göz bebeği bir kurum olan Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde epeydir tatlı bir telaş ve heyecan yaşanıyor. Gelecek 4 yıl AKÜ’ye yön verecek olan rektörün belirlenmesi için 2011’in Ocak ayı sonunda seçimler yapılacak. Seçimlerde sayıları 380’i aşan AKÜ mensubu Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçent‘in oy kullanması bekleniyor. Kesin tarihini ve takvim işleyişini YÖK’ün ilan edeceği seçimler AKÜ ve mensupları açısından büyük önem taşıyor.
AKÜ kulislerinde rektör adaylığı için 10 kişinin ismi geçiyor. Bu isimlerden 7’si adaylığını ilan ederken üçünün adaylığına kuvvetle muhtemel gözüyle bakılıyor. Bu üç isim, Prof. Dr. Halim Sözbilir, Prof. Dr Zakir Avşar ve şimdiki rektör Prof. Dr. Ali Altuntaş.
AKÜ’nün tıp camiasından şimdiki Rektör Prof. Dr. Ali Altuntaş, AKÜ TIP Fakültesi’nin eski dekanı Prof. Dr. Mustafa Solak ve AKÜ Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nin eski Başhekimi Prof. Dr. Yüksek Arıkan’ın seçimlerde aday olacağı belirtiliyor. Mevcut Rektör Ali Altuntaş Afyonkarahisar kamuoyunda ve AKÜ camiasında 4 yıllık görev süresi boyunca pek varlık gösteremedi. Hatta bazı uygulamaları ile hem Afyonkarahisarlılar nezdinde hem de AKÜ mensup-ları nezdinde ağır eleştirilere konu olan Altuntaş, son dönemde “dengeler”e yönelik önemli icraatlarda bulundu. Altuntaş’ın bu çabalarının ne kadar etkili olacağı oylamalar sonrasında belli olacak.
AKÜ Tıp Fakültesi’nin eski Dekanı, halen YÖK Denetleme Kurulu Başkanı olan Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ camiasında etkili ve sevilen bir isim. Muhafazakar kesime yakınlığı bilinen Prof. Dr. Solak’ın seçimlerde ağırlığı olacağı tartışılmaz. Tıp camiasının üçüncü adayı Prof. Dr. Yüksel Arıkan da Uygulama Hastanesi’ndeki başhekimliği ve başhekim yardımcılığı sırasında başarılı çalışmaları, insani ilişkilerdeki başarısı ile Afyonkarahisar’da yakından tanınıyor.
AKÜ’nün İktisadi idari Bilimler Fakültesi’nden iki rektör adayı var. AKÜ’nün eski Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir henüz açıklama yapmamış olsa da adaylığına kuvvetle muhtemel gözüyle bakılıyor. Sözbilir, AKÜ’nün kuruluşundan bu yana yönetimin ve öğretimin hemen her kademesinde görev almış tecrübeli bir isim. Uşak Üniversitesi’nin rektörlüğünü de kısa bir süre yürüten Sözbilir, hemşehrilerimizin de yakından tanıyıp, sevdiği bir kişi.
İİBF’nin bir diğer Rektör adayı Prof. Dr. İsmail Aydoğuş, AKÜ’nün pek çok okulunda idari olarak başarıyla görev yaptı. İİBF İktisat Bölüm Başkanlığı da yapan Aydoğuş, Afyonlu olması ve temiz geçmişiyle sevilen bir isim.
AKÜ’nün mühendis camiasından rektör adayı olarak bilinen iki isim bulunuyor. Prof. Dr. Eyüp Sabah ile Prof. Dr. Ömer Faruk Emrullahoğlu. Şimdiki Rektör Altuntaş’ın rektör yardımcısı olarak görev yapan ama kısa sürede Altuntaş’la yollarını ayrılan Sabah, alanının uzman isimlerinden. Prof. Dr. Emrullahoğlu da aslen Bolvadinli. Rektör Yardımcılığı başta olmak üzere bir çok idari görevde bulunan Emrullahoğlu daha önceki rektörlük seçimlerinde de aday olması nedeniyle kamuoyunda tanınıyor.
AKÜ’nün Fen-Edebiyat Fakültesi’nden 1 rektör adayı var o da, Prof. Dr. Muhsin Konuk. Emirdağlı olan Konuk genç yaşındaki adaylığıyla dikkat çeken isimlerden oldu.
AKÜ Rektörlüğü’ne dışarıdan aday olan iki isim Prof. Dr. Zakir Avşar ile Prof. Dr Ömer Akın.
Adaylığını henüz açıklamasa da adaylar arasında ismi sayılan Avşar bugüne kadar devlet katında yaptığı görevlerle dikkat çekiyor. Başbakanlık Müşavirliği, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü, ve Reklam Kurulu Başkanlığı görevlerinde de bulunan Avşar uzun süre RTÜK Başkan vekilliği de yaptı. İletişim profesörü olan Avşar’ın şimdiki görev yeri Ankara Gazi Üniversitesi.
Prof. Dr. Ömer Akın ise aslen Şuhut ilçesinden ve şu an TOBB ETU Üniversitesi’nde görevli. Akın, Afyonlu rektör adayları arasında yer alıyor.
Şimdilik YÖK tarafından seçim takvimi açıklanmış değil. Bu takvim önümüzdeki günlerde ilan edilecek ve adayların çalışmaları daha da hız kazanacak. Tam rakam henüz belli olmasa da seçimde 380’den fazla profesör, doçent ve yardımcı doçent oy kullanacaklar.
Rektör adaylarının sayısının bununla kalmas�� beklenmiyor. Yeni adayların ortaya çıkabileceği gibi kurulacak olan ittifaklarla aday sayısının azalabileceğine de dikkat çekiliyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER