AKÜ Sağlık Yerleşkesi'nde üst düzey hizmet

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversitenin tıp fakültesinde 300 doktorun hizmet verdiğini söyledi.TÜM BRANŞLAR HİZMETTEKocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 24 saat boyunca hizmet verildiğini belirten Rektör Prof Dr. Mustafa Solak, üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin sunulduğunu dile getirdi. Türkiye bin 600 civarında hastane olduğunu kaydeden Solak şöyle konuştu: 'Bilindiği üzere Türkiye'de yaklaşık bin [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, üniversitenin tıp fakültesinde 300 doktorun hizmet verdiğini söyledi.
TÜM BRANŞLAR HİZMETTE
Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 24 saat boyunca hizmet verildiğini belirten Rektör Prof Dr. Mustafa Solak, üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin sunulduğunu dile getirdi. Türkiye bin 600 civarında hastane olduğunu kaydeden Solak şöyle konuştu: “Bilindiği üzere Türkiye’de yaklaşık bin 600 tane hastane var. Bunlar üç grupta toplanıyor. Aile hekimleri ile birinci basamak, devlet hastaneleri ile ikinci basamak, Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim hastaneleri ve bizim hastanelerimiz üçüncü basamak hizmet veriyor. Üçüncü basamakla kast edilen artık gidilen son noktadır. Yani diğer sağlık kuruluşlarında çözülemeyen sağlık hizmetlerinin verilmesi anlamına geliyor. Bu bağlamda üniversitemizin tıp fakültesinde bütün branşlar hizmet veriyor. Kemoterapi tedavisi için üç yıldır hizmet veriyorduk. Şu anda radyoterapi vd gibi yeni nesil cihazlarla insanlarımıza başta Afyonkarahisar ili olmak üzere tüm bölgeye hizmet verecek şekilde organize olduk” dedi.
ÖNCELİK FAKİR VE ACİL
HASTALARIN
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, bir günde tıp fakültesi hastanesinde 2 bin ile 2 bin 450 arasında poliklinik hizmeti verildiğini kaydetti. Yine günde 110 ile 140 civarında ameliyat yapıldığını,  ortalama günlük 110 dolayında hasta taburcu edilip boşalan yerlere hasta yatışı kabul edildiğini belirten Solak; “Tıp Fakültesi hastanemizde branşların hepsi etkin. Acil servisimiz de aynı anda 30 hastaya müdahale edebilecek kapasite var. Radyoterapite Türkiye’de ilk defa iki cihazla başlayan sağlık kuruluşuyuz. Her biri 7 milyon lira olan ABD’den getirdiğimiz cihazlar hastalarımızın tedavilerinde kullanılıyor. Allah’a şükür tedaviye 8 Mayıs 2016 tarihinde başladık. Özellikle bu bölgede ki fakir ve acil hastalarımızın dışarıya gitmek zorunda kalmalarını önledik. Sanıyorum hasta sayımız yüze ulaştı, giderekte artacak. Bir de vücut taramalarını başlattık. Artık hiçbir yere gidilmesine gerek yok. Ayrıca böbrek, karaciğer, dalak, troid bezi gibi ameliyat öncesi ve sonrası için lokal analizlerin yapıldığı kamera da geldi. 40 Yaşını geçen hanımefendilerin hizmetine sunulan dijital mamagrafi geldi” diye konuştu.
TEK İŞ KEMİK İLİĞİ
VE ORGAN NAKLİ
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) sağlık hizmetleri açısından gerçek anlamda çok üst düzeyde hizmet verdiğini belirten Rektör Solak şöyle konuştu: “Üniversitemiz sağlık hizmetlerinde çok üst düzey hizmet veriyor. Bunu yönetici olduğum için söylemiyorum. Önümüzde ki sene Onkoloji ve Hematoloji Hastanemizin yataklı üniteleri bitecek. Tahminen 2016 yılı Kasım ayında kaba inşaat bitecek. Bu yıl iş bütçesine konulan para 30 ile 40 trilyon civarındadır. Ardından tek işimiz kaldı o da kemik iliği nakli ve organ nakli. Bunları da Allah nasip ederse AKÜ’ye getireceğiz. İhtiyaç duyan insanlarımıza ve yakınlarına AKÜ Sağlık Yerleşkesi’nde en üst düzeyde hizmet vereceğiz” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme