AKÜ Öğrencilerine Yapay Zekâ Anlatıldı

'Teknovizyon' başlıklı kariyer etkinliğinde konuşan CDDD Büyük Veri ve Yapay Zekâ Uygulamaları Dairesi Başkanlığı Proje Müdürü Dr. Ramazan Terzi, yapay zekâ hakkında detaylı bilgiler verdi. Terzi, bir yıl boyunca öğrencilere webinarlar düzenleyeceklerini belirtti

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bilgisayar Mühendisliği Kulübü ile Google Developer Group (GDG) Afyon iş birliğinde “Teknovizyon” temalı kariyer etkinliği düzenlendi. Etkinliğe; Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gür Emre Güraksın ile birlikte akademik personel ve öğrenciler katıldılar.

“İŞ DÜNYASINDA REKABET ÇOK FAZLA”

Programın açış konuşmasını yapan Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gür Emre Güraksın etkinliğin bilgi aktarımından ziyade öğrenme odaklı olduğunu belirtti. Güraksın, konuşmacıların geniş yelpazede konuları ele alarak, öğrencilere ilham vereceğini ve kariyerleri açısından yeni ufuklar kazandıracağını ifade etti. Programda konuşmacı olarak yer alan Reeder Teknoloji Kurumsal İletişim Direktörü İclal Erkan, öğrencilere “CV Hakkında Her Şey” başlığı altında bilgiler aktardı. İş dünyasında rekabetin çok fazla olduğunu söyleyen Erkan, “Sizlerin özgeçmişlerine bakmak işverenlerin sadece 10 saniyesini alıyor. Zamanla yarışılıyor. Belli sınavlardan geçirilip belli mülakatlara tabi tutuyoruz. Bu CV’lerin içerisinde önceliğinizi göstermeniz gerekiyor. CV’lerin tek sayfa olması okunması açısından kolaylık sağlıyor. Bizler de kısa ve net olmasına dikkat ediyoruz.” dedi. CV yazımında içeriğe dair tüyolar veren Erkan, “CV’lerin tek sayfa olması kolay okunması açısından önemlidir. Kullanılan ifadelerin net anlaşılır olmasına dikkat edilmeli ve yazımında da olabildiğince sade, süsten uzak bir yazı biçimi kullanılmalıdır. CV yazımında önemli olan içeriğinde belirtilen bilgilerinizdir. Aldığınız eğitimler, sertifikalar sizi her zaman bir adım öne taşır.” diye konuştu. Erkan, sunumunun ardından öğrencilere çekiliş yaparak firmalarının ürettiği 2 adet telefon hediye etti.

Haber

“BİR YIL BOYUNCA ÖĞRENCİLERE WEBİNARLAR DÜZENLEYECEĞİZ”

Programın konuşmacısı CDDD Büyük Veri ve Yapay Zekâ Uygulamaları Dairesi Başkanlığı Proje Müdürü Dr. Ramazan Terzi, “Dijital Genç Yapay Zekâ Ekosistemi ile Geleceğimizi Şekillendiriyoruz” temalı sunumunda öğrencilere yapay zekâ hakkında bilgi verdi. Terzi, “Bir sene boyunca öğrencilere webinarlar düzenleyeceğiz ve bunların yanında eğitimlerimize devam edeceğiz. Eğitimler sonunda da öğrencilerimize hediyelerimiz olacak.” dedi. CDDD Siber Güvenlik Dairesi Başkanlığı’nda Uzman olarak görev yapan Kubilay Berk Alkan ise öğrencilere “Siber Güvenlik Dijital Çağın Kalesi” başlığında bilgi aktardı. Konferans, soruların cevaplanmasının ardından son buldu.

Haber

Bakmadan Geçme