• Haberler
  • Eğitim
  • AKÜ öğrencilerine 'Erasmus+ Değişim Programları' anlatıldı

AKÜ öğrencilerine 'Erasmus+ Değişim Programları' anlatıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinde (UİM) görevli Öğr. Gör. Nilda Hocaoğlu tarafından 'Erasmus+ Değişim Programları' anlatıldı   Erdal Akar konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin, Rektörlük Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sadık Sarısaman ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinde (UİM) görevli Öğr. Gör. Nilda Hocaoğlu tarafından “Erasmus+ Değişim Programları” anlatıldı

Erdal Akar konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya; AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin, Rektörlük Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sadık Sarısaman ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feyza Kurnaz Şahin ile birlikte öğrenciler katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin, Tarih Bölümünün Fen, Edebiyat, Fen – Edebiyat, Dil ve Tarih – Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından akredite olan bir bölüm olduğunu söyledi. Şahin, akreditasyon süreçlerinde öğrencilerin Erasmus kapsamında yurtdışındaki üniversitelere gitmelerinin çok önemli olduğunu ifade etti.
Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinde görevli Öğr. Gör. Nilda Hocaoğlu ise öğrencilere Erasmus+ KA131 Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve Erasmus+ KA171 (Avrupa Dışı Ülkeler) Öğrenci hareketlilikleri konusunda bilgiler verdi. AKÜ’nün son yıllarda Erasmus kapsamında yaptığı çalışmalar ve bu programdan şimdiye kadar faydalanan öğrenciler ile ilgili bilgiler veren Hocaoğlu, öğrencileri başvuru esnasında ne tür işlemlerin beklediğini açıklayarak, faaliyetten önce ve faaliyetten sonra hangi belgeleri hazırlamaları gerektiği, yurt dışında karşılaşabilecekleri durumlar hakkında ne yapılması gerektiği gibi hususlarda bilgiler paylaştı. Hocaoğlu, hareketliliğe katılacak öğrencilerin belirlenmesi, seçim şartları ve seçimde kullanılan belgeler, seçim sonrası süreç ve seçilen öğrencilerin bilgilendirilmesi, gidilen ülkelere, faaliyete göre aylık hibe miktarları ve seyahat desteği konularını da öğrencilerle paylaştı.
Program soru ve cevapların ardından Prof. Dr. Gürsoy Şahin’in Öğr. Gör. Nilda Hocaoğlu’na teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme