AKÜ Öğrencileri Ormanlar İçin El Ele

AKÜ'de gönüllü öğrenciler 'Ormanlar için el ele veriyoruz' mottosuyla organize edilen temizlik etkinliğinde görev aldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Çevre Yönetim Komisyonu Üyeleri Dr. Öğretim Üyesi Sema Özen Bayraktar ve Öğretim Görevlisi Dr. Pelin Sertyeşilışık öncülüğünde 20 gönüllü öğrenci, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının iş birliği ile 81 ilde  “Ormanlar için el ele veriyoruz” sloganıyla düzenlenen temizlik etkinliğine katıldı.

20 ÖĞRENCİ ETKİNLİĞE KATILDI

Çevre Yönetim Komisyonu Üyeleri Dr. Öğretim Üyesi Sema Özen Bayraktar ve Öğretim Görevlisi Dr. Pelin Sertyeşilışık eşliğinde 20 öğrenci, Afyonkarahisar Kent Ormanı’nda çöp toplayarak çevreyi temizledi. Hem doğal çevrenin korunması hem de öğrencilere çevre bilinci aşılanması açısından büyük önem arz eden etkinlikte; plastik atıklardan cam şişelere, metal kutulardan sigara izmaritlerine kadar çok sayıda çöp toplanırken, doğanın korunması konusunda farkındalık oluşturuldu. Etkinlik sırasında öğrenciler hem fiziksel olarak doğaya katkıda bulunurken hem de çevre koruma konusunda eğitim alma fırsatı buldu.

AMAÇ ÇEVRE BİLİNCİ KAZANDIRMAK 

Çevre Yönetim Komisyonu Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Sema Özen Bayraktar, çevre temizliği faaliyetlerinin sürekliliğinin önemli olduğuna vurgu yaparak, “Doğayı korumak hepimizin görevi, bu sadece bugünle sınırlı kalmamalı. Çocuklarımıza daha temiz, yaşanabilir bir dünya bırakmak için üzerimize düşeni yapmalıyız.” dedi. Öğretim Gör. Dr. Pelin Sertyeşilışık ise öğrencilere çevre bilincini kazandırmanın yanı sıra ormanlık alanların temiz tutulmasının ekosistemler için kritik önem taşıdığını belirtti.

Bakmadan Geçme