Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKÜ öğrencileri için uzaktan öğretim 30 Mart’ta başlıyor

AKÜ öğrencileri için uzaktan  öğretim 30 Mart’ta başlıyor

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle eğitim-öğretim süreçlerinin kesintiye uğramadan yürütülebilmesi için aldığı kararlar doğrultusunda, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Senatosu da aldığı kararla uzaktan öğretim faaliyetini 30 Mart 2020 tarihinden itibaren başlatıyor

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, uzaktan eğitim çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için yönetim olarak yoğun faaliyet yürüttüklerini belirtti.
“ÖĞRENCİLERİ KAMPÜSÜMÜZDE SÜRPRİZLERLE KARŞILAYACAĞIZ”
Karakaş, “Sevgili öğrencilerimiz sizler bizim için değerlisiniz, olağanüstü bir süreçten geçiyoruz, dolayısıyla bu döneme mahsus alınan kararlar da rutin dışı kararlardır. Üniversite yönetimi, akademik ve idari kadro olarak bütün çabamız sizlerin mağduriyet yaşamaması içindir. Olağanüstü şartların belirleyici olduğu bu süreçte bazı aksamalar ve eksiklikler olabilir, ancak karşılıklı hoşgörü ve diyalogla bu zorlu dönemi hep birlikte atlatacağız ve sizleri Kampüsümüzde sürprizlerle karşılayacağız. Sevgili öğrencilerimiz; ‘Evde kalın, uzaktan eğitim alın’ ve sağlıcakla kalın.” dedi.

UZAKTAN EĞİTİM HAKKINDA
30 Mart 2020 tarihinde başlayacak ve bir döneme mahsus olarak gerçekleştirecek olan uzaktan eğitimler, AKÜ Uzaktan Eğitim Meslek Yüksek Okulu altyapısında mevcut olan, Uzaktan Eğitim Öğrenme Yönetim Sistemi aracılığıyla yürütülecek. Sistem yeni şartlar doğrultusunda iyileştirildi ve iyileştirilmeye devam ediliyor. Hazırlık, önlisans, lisans, pedagojik formasyon ve lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) düzeydeki derslerin öğretimine kalınan yerden devam edecek. Uzaktan Öğretim Öğrenme Yönetim Sisteminde dersler, öğrencilerin bulundukları yerden erişim sorunları yaşayabilme durumu ve uzaktan öğretim kapasitesi gözetilerek asenkron olarak yürütülecek. TÖMER’de ise dersler, senkron olarak sürdürülecek. Dersi veren öğretim elemanının ders notları, ders sunumlarına ilişkin ses kayıtları, video kayıtları vb. öğretim materyallerinin yer alacağı Uzaktan Öğretim Öğrenme Yönetim Sisteminde ilk olarak 6. haftadan başlamak üzere ders sunumları sisteme hafta hafta yüklenecek olup daha sonraki süreçte ise önceki 5 haftanın ders notları da eklenecek. Sistemde açılacak forumlarla öğrencilerin derslere ilişkin sorularının da cevaplanacağı Uzaktan Öğretim Öğrenme Yönetim Sisteminde her bir ders için haftalık olarak sisteme giren öğrenciler, devam şartını sağlamış olarak kabul edilecek. Uzaktan Öğretim Öğrenme Yönetim Sisteminin nasıl kullanılacağına ilişkin yöneticilere ve öğretim elemanlarına gerekli eğitim verilmiş olup, sistemle ilgili eğitim videoları uzaktan eğitim web sayfamıza yüklendi. Öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız sistemin kullanımı hakkında bilgiye videolar aracılığı ile ulaşabilecekler.
Uzaktan Öğretim Öğrenme Yönetim Sistemi ile ilgili bilgilere https://aku.edu.tr/2020/03/23/uzaktan-ogretim-ogrenme-yonetim-sistemi web adresinden ulaşılabilecek.
Sistem ise https://aku.edu.tr/uzaktan-egitim-sistemi web adresinden sağlanacak.