• Haberler
  • Genel
  • AKÜ, Nepal'de temsil edildi – Kocatepe Gazetesi

AKÜ, Nepal'de temsil edildi – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğretim elemanları, Nepal'de düzenlenen Avrupa Birliği toplantısına katıldı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) Nepal'de gerçekleştirilen 'Gençlerin Dijital Okuryazarlığa Erişiminin Artırılması' isimli AB projesinin kapanış toplantısında Proje Koordinatörü Doç.Dr. Cantürk Kayahan ve proje koordinatör yardımcısı Arş. Gör. Fatih Bıyıklı tarafından temsil edildi.(AB) projeleri arasında ilk [&hellip]

AKÜ, Nepal’de temsil edildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğretim elemanları, Nepal’de düzenlenen Avrupa Birliği toplantısına katıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (BUBYO) Nepal’de gerçekleştirilen “Gençlerin Dijital Okuryazarlığa Erişiminin Artırılması” isimli AB projesinin kapanış toplantısında Proje Koordinatörü Doç.Dr. Cantürk Kayahan ve proje koordinatör yardımcısı Arş. Gör. Fatih Bıyıklı tarafından temsil edildi.
(AB) projeleri arasında ilk defa AB üyesiülkeler dışındaki ülkeleri kapsayan bir projenin AB’nin dünya projeleri arasındaki yerini aldığını belirtti. Kayahan projenin ana koordinatörlüğünü Polonya’dan “Innovative Institute” isimli sivil toplum kuruluşu yaptığını belirterek İspanya, Nepal, Vietnam, Sri Lanka, Filipinler ve Türkiye’den çeşitli kurum ve kuruluşların da paydaşları oluşturduğunu kaydetti.
Yunanistan’ın da proje ortakları arasında başlangıçta yer alırken, kriz sonrası ortaklıktan çekilmek zorunda kaldığı ifade eden Kayahan tarafından projenin ilk ayağının Ocak 2015’te Polonya’da başlatıldığını dile getirdi. Kayahan, Haziran 2015’de Koordinatör Yardımcısı Bıyıklı’nın Filipinler’de 15 günlük ‘iş gözlem’ değişimine katıldığını ardından Temmuz 2015’de AKÜ BUBYO Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kenan İlarslan, Arş. Gör. Fatih Bıyıklı ve Öğr. Grv. Tuğrul Bayat ile birlikte 12 kişilik bir grubun 21 gün süreyle yine Filipinler’de düzenlenen Asya-Avrupa Gençlik Değişimi programına iştirak ettiğini belirtti.
Kayahan projenin final toplantısının ise koordinatör sıfatıyla kendisinin ve Arş. Gör. Fatih Bıyıklı’nın katılımıyla Nepal’de gerçekleştirildiğini ifade etti. Projenin gerek Türkiye gerekse AKÜ için önemli olduğunu belirten Kayahan, Türkiye’de genç işsizliğin azaltılması konusunda çalışmaların yeterliliğine ve sürdürülebilirliğine dikkat çekti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme