AKÜ Meslek Yüksek Okulu mezunları kep attı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Meslek Yüksek Okulu, 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Meslek Yüksek Okulu, 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet töreni Atatürk Kongre Merkezinde (AKM) gerçekleştirildi. Törende 30 bölümden 500 öğrenci kep attı. Törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, AKÜ Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu, AKÜ [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Meslek Yüksek Okulu, 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet töreni gerçekleştirildi

Haber

Haber

Haber

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Meslek Yüksek Okulu, 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet töreni Atatürk Kongre Merkezinde (AKM) gerçekleştirildi. Törende 30 bölümden 500 öğrenci kep attı. Törene; AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker, AKÜ Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu, AKÜ Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Besim Maden, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.
“KOCATEPE RÜZGÂRINI CİĞERLERİNE DOLDURAN BİZLER ÜLKENİN HER KÖŞESİNE BU RÜZGARI TAŞIYACAK, GURURLA TEMSİL EDECEĞİZ”
Mezuniyet töreni Meslek Yüksek Okulu akademisyen ve öğrencilerinin AKÜ Meslek Yüksek Okulu önünden Atatürk Kongre Merkezine kadar gerçekleştirdiği kortej yürüyüşü ile başladı. Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyon Meslek Yüksekokulu tanıtım videosunun izlenmesi ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümü Öğretim Görevlisi Muharrem Feratan ile öğrencilerinin hazırlamış olduğu Zeybek gösterisi ile devan eden törende Afyon Meslek Yüksekokulu birincisi İç Mekân Tasarımı bölümü öğrencisi Ali Şahin konuşma yaptı. Tüm arkadaşları adına konuşuyor olmaktan onur duyduğunu ifade eden Şahin, “Yorucu olduğu kadar, bir o kadar da keyifli eğitim sürecimizi geride bıraktık. Hayata yeni bir başlangıç yaptığımız bu güzel şehirde ve üniversitemizde en güzel günleri yaşamanın verdiği mutluluğu, en samimi dostlukların yüzümüzde bıraktığı tebessümü her zaman içimizde hissedeceğiz. Bu süreçte bizler için çizdikleri her çizgi, söyledikleri her kelime ve gösterdikleri ilgi için tüm öğretim elemanlarına minnettarız. Ve bugünü bizler kadar hak eden değerli ailelerimiz bizler sizden aldığımız destekle hayatımızdaki en büyük hedeflerden birine ulaşarak mezun oluyoruz. Emeklerinizin karşılığı olan bugünkü haklı gururlu yaşatıyor ve sizinle beraber bizlerde yaşıyoruz. Bu kutsal topraklar Kocatepe rüzgarını ciğerlerine dolduran bizler. yani Kocatepeliler ülkenin her köşesine bu rüzgarı taşıyacak ve büyük Kocatepe ailesine öğreten ve üreten bireyler olarak gururla temsil edeceğiz. Tarihin yazıldığı Kocatepe’de özgürlük ve bağımsızlık ateşini yakan bir milletin evlatları olarak sorumluluklarımızın bilincinde aynı azim ve hırs ile geleceğimizi yazmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
“KOCATEPE’NİN COŞKULU RÜZGARIYLA GELECEĞE
BİRER IŞIK OLACAĞIZ”
Daha sonra konuşan Afyon Meslek Yüksek Okulu Okul Temsilcisi İrem Batak, duygulu ve heyecan dolu özel günde konuşmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Acısıyla tatlısıyla birlikte yürüdüğümüz bu yolda sona gelmiş bulunsak da anılarımız ileride tatlı bir tebessüm olarak kalacaktır. Bu süreçte yanımızda olan hocalarıma teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Ve siz çok değerli ailelerimiz, sizler bizlere sunduğunuz destek ve sevgi için iyi ki varsınız. Bizleri bugünlere getirdiniz ki, şimdi birlikte emeklerimizin karşılığını kutluyoruz. Fedakarlık ve sonsuz sevgileriniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Şimdi bizler Kocatepe’nin coşkulu rüzgarıyla geleceğe birer ışık olacağız ve hep birlikte yolumuzu aydınlatacağız. Bu yolda her zaman Kocatepe’yi anacak ve gururla temsil edeceğiz.” diye konuştu.
“ÖĞRENCİLERİMİZİ ZAMANIMIZIN KOŞULLARINA, TOPLUMUN BEKLENTİLERİNE UYGUN OLARAK YETİŞTİRMEK BİZLERİN EN BÜYÜK SORUMLULUĞUDUR”
Afyon Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu ise 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli asrın felaketine vefat eden vatandaşlara başsağlığı diledi. Uygunoğlu, “Bugün Meslek Yüksek Okulu’nun mezuniyet törenini gerçekleştirmenin kıvanç ve gururunu yaşıyoruz. Üniversitemiz öğrenci bakımından en büyük Meslek Yüksekokulu olarak bu ülkenin gençlerini yetiştirmeye ulusal ve uluslararası düzeyde nitelikli bilimsel araştırmalar yapmaya ve bulunduğumuz topluma katkı sağlamaya özenle çalışıyoruz. Afyon Meslek Yüksekokulu kurulduğu günden bugüne mezun ettiği öğrenciler ile ülkemizin güçlenmesine katkı sunan, üniversitemizin akademik birimidir. Günümüz dünyasında yaşanan hızlı gelişim ve değişimler bilgiyi daha kıymetli hale getirmiştir. Bilginin üretimi, bilgiye erişimi bu süreçlerde ki gelişmeler, bilginin üretiminde rol üstlenen üniversitelerin değişimine ve yeni koşullara uyum sağlamasına bir olanak sağlamıştır. Tüm bu gelişmeler yetişmiş donanımlı insan gücünü de ortaya çıkartmaktadır. İşte ortaya çıkan bu ihtiyacın karşılanacağı yerde üniversitelerdir. Bize emanet edilen öğrencileri zamanımızın koşullarına, toplumun beklentilerine uygun olarak yetiştirmek üniversitemizin birimi olarak bizlerin en büyük sorumluluğudur. Öğrencilerimizin yaşama hazırlanmasında özveri ile çalışan onların daha donanımlı daha başarılı olmamaları için her türlü gayreti gösteren değerli akademisyen hocalarımız, bu zahmetli ve özverili uğraşlarınızda karşılaştığınız bütün sorunları sırtlamak sureti ile öğrencilerimize her türlü desteği sundunuz. Bütün çabalarınızı takdirle karşılıyor ve üstün gayretlerinizden dolayı kutluyorum.” dedi.
“SİZ MEZUNLARIMIZ BİZİM GURUR KAYNAĞIMIZSINIZ”
Uygunoğlu sözlerini şöyle tamamladı:
“Saygıdeğer gençler, mezuniyet geleceğe hazırlanmakla geçen hayatınızda kısa bir dönemin sonu olarak görünse de aslında kazanımlarımız kullanarak yeni bir başlangıcı, yoğun gayretiniz ve disiplinli çalışmalarınızın ödülünü aldığınız bir dönüm noktası. Bugünden başlayarak yeni yaşamınızda yeni sorumluluklar üstlenecek, başta aileniz olmak üzere ülkenize faydalı olamaya çalışacağınızdan eminim. Kazandığınız bilgi ve yeteneklerinizin farkında olmanı ve bunları geliştirmek için çaba göstermeniz en büyük gücünüz olacaktır. Aldığınız eğitim bu konuda en önemli rehberiniz olacaktır. Her geçen yıl atılımlar yapan ve değişimler gerçekleştiren üniversitemizin başarısı, kuşkusuz siz mezunlarımızın başarısı ile özdeştir. Bizleri ve üniversitenizi unutmayınız. Siz mezunlarımız bizim gurur kaynağımızsınız.”
AKÜ MESLEK
YÜKSEKOKULUNA 3 ÖDÜL
Konuşmaların ardından ödül töreni düzenlendi. Cumhuriyetin 100.yılında bu yıl 7’ncisi düzenlenen TEKNOFEST 2023 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde gerçekleşen ve “İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sosyal İnovasyan’ kategorisinde 48 bin 627 proje arasından 1. olan AKÜBİOTEK projesi Öğretim Görevlisi Tamer Aslan danışmanlığında çalışan Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümü öğrencileri Yağmur Kömürcü ve Dilek Sağlam, ödüllerini AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat PEKER’in elinden aldı. Afyon Meslek Yüksekokulu aşçılık programı, öğretim görevlileri ve aşçılık öğrencileriyle beraber Hatay -Kırıkhan’da kurulan Kocatepe Üniversitesi mobil aşevinde 15 gün boyunca gönüllü olarak destek veren Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Tansu Çelik, Öğretim Görevlisi Erkan Çelik ve aşçılık bölümü öğrencileri Dolunay Uzel, Gazi Uysal, Burak Çağrı Kızmaz, Gülşen Akbaş, Süleyman Baş Mehdi Şişgin ve Ela Nur Çartık ödüllerini Afyon Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu’ndan aldı. Son olarak deprem felaketinden etkilenen çocuklar için Afyon Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu öncülüğünde başlatılan “Oyuncaklarımız Depremden Etkilenen Çocuklarımıza” yardım kampanyasıyla çocuklara umut olan Çocuk Gelişimi Bölümü Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Mehmet Oğuz Göle, Öğretim görevlisi Mine Ergun, çocuk gelişimi bölümü öğrencileri; Abdullah Kahraman, Rabia Demirpençe, Rabia Nur Kaleli, Rüveyda Büyükafşar, Sena Şengün, Tuğçe Keskin, Azime Balin ve Hatice Enfal Engiz ödüllerini Afyon Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Besim Maden’in elinden aldı.
Ödül töreninin ardından Afyon Meslek Yüksekokulu 1’ncisi İç Mekân Tasarımı bölümü öğrencisi Ali Şahin mezuniyet kütüğüne plakasını çaktı. Dereceye giren öğrencilere plaket takdim edilerek, mezun öğrencilere temsili diplomaları verildi. Mezun öğrencilerin kep atmasıyla tören sona erdi. >> Dilek ÇETİNKAYA’nın Haberi

Bakmadan Geçme