AKÜ kreşi öğrencileri kep attı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü Kreşi Yıl Sonu Mezuniyet Töreni, ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, İktisadi İşletmeler Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı’nın yanı sıra Kreş öğretmenleri ve öğrencilerin aileleri katıldı Törenin açılış konuşmalarını yapan Pırıltı Adası Sınıfı öğretmeni [&hellip]

AKÜ kreşi öğrencileri kep attı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü Kreşi Yıl Sonu Mezuniyet Töreni, ANS Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, İktisadi İşletmeler Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı’nın yanı sıra Kreş öğretmenleri ve öğrencilerin aileleri katıldı

Törenin açılış konuşmalarını yapan Pırıltı Adası Sınıfı öğretmeni Nahide Özdemir, “Ailenizin sevgisi ilgisi ve desteği ile yetişen çocuklar olarak bugün buradasınız. Birbirinize saygı duyarak, hoşgörü göstererek, karşılıklı bir şeyler öğrenerek, sosyal yaşamınızla ilgili kendi yaşama biçiminizi oluşturdunuz. Hiç unutmayın dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Kendinize, arkadaşlarınıza, ailenize inanın, güvenin, gelecekten korkmayın. Biliyorsunuz ki, iyi ve başarılı birey olmak ayrıcalıktır. Sevgili çocuklarım, yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Sevgili veliler, en kıymetli varlıklarınızı bizlere emanet ettiniz. Biz de sizden aldığımız güçle ülkemizin geleceğini emanet edebileceğimiz en değerli varlıklarımızın eğitim ve öğrenimine katkı sağladık. Onların istikballeriyle ilgili kaygı duymayın. Hepsi geleceğin aydın, başarılı gençleri olacaktır. Hepinize geleceğine umutla bakan bir toplumun insanlarıyla, dayanışma içerisinde geçireceğiniz bir yaşam diliyorum” dedi.
EĞİTİMCİLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
İktisadi İşletmeler Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı ise konuşmasında, “Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü Kreşi, 2005-2006 eğitim-öğretim yılında Ahmet Karahisari Kampüsünde 30 öğrenci, 3 öğretmen ve 4 personel ile hizmete açılmıştır. Ancak üniversitede çalışan akademik ve idari personelin yoğun talepleri üzerine 2010-2011 yılında Ahmet Necdet Sezer Kampüsüne yapılan 120 kişi kapasiteli şu anki binamızda 6 öğretmen 9 personel ile 8 sınıf 4 gözlem odası, 4 çocuk ve 4 personel lavabosu, mutfak, yemekhane, çocuklarımızın enerjilerini atabileceği 2 büyük oyun salonu ile hizmet vermeye devam etmektedir. Okulumuz, çocukların eğitim bilimleri gereklerine uygun fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal açıdan gelişimleri ile yaratıcılıklarını en üst seviyeye çıkartmak için gerekli ortamı sağlamak, çocukların bakım ve eğitimlerinin yanında anne babaya daha güvenli bir çalışma ortamı hazırlamak, onların iş verimliliklerini artırmak amacıyla hizmet vermektedir” dedi. Yrd. Doç. Dr. Sandıkçı, “Amacımız, çocuklarımızı en iyi şekilde ilköğretime hazırlamak, Türkçelerini geliştirmek, yabancı dil farkındalığını arttırmak, problem çözme, düşünme ve karar verme alanlarında beceri kazandırmak, eğitimin sürekliliği için okul ve aile arasında iletişim kurmak, ailelerin eğitim konusundaki sorunlarına eğitim programlarıyla yol göstermektir. Çocukların temel davranışlarının önce ailede başladığını, sonra eğitim kurumlarında devam ettiğini hepimiz biliyoruz. Çocukların hızla büyüyüp geliştiği bu dönemde, biz eğitimcilere büyük görev düşmektedir. Bu nedenle kurumumuzda çocukların tüm gelişimleri, ilgi ve gereksinimleri göz önüne alınarak eğitim programları hazırlanıp özveriyle uygulanmıştır” şeklinde konuştu.
GÖSTERİLER BEĞENİ TOPLADI
Törende, AKÜ Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde 3-6 yaş grubundaki çocukların eğitim gördüğü “Kardelenler”, “Pırıltı Adası”, “Gökkuşağı” ve “Mavi Boncuk” adlı sınıflarda eğitim gören öğrencilerin öğretmenleri tarafından hazırlanan koro konseri, çeşitli halk oyunları, dans ve step gösterileri büyük beğeni topladı. Gösterilerin ardından 6 yaş grubundaki çocukların eğitim gördüğü 19 kişilik Pırıltı Adası Sınıfının öğrencilerinin mezuniyet belgeleri ve hediyeleri AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı ile AKÜ İktisadi İşletmeler Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Sandıkçı tarafından öğrencilere verildi. Tören, Pırıltı Adası Sınıfı öğrencilerinin coşkuyla kep atmalarının ardından sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme