• Haberler
  • Genel
  • AKÜ Kimya Bölümü öğrencilerden Katı Atık Depolama Tesisi’ne ziyaret

AKÜ Kimya Bölümü öğrencilerden Katı Atık Depolama Tesisi’ne ziyaret

Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri ve öğretim görevlilerinden oluşan 120 kişilik grup Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisini ziyaret etti Çevre Hizmetleri Birlik Müdürü H. Mehmet Durak, Çevre Mühendisi Dilek Karaca ve Şantiye Şefi Serdar Çelik tarafından öğrencilere tesis hakkında ve Türkiye’deki katı atıkların yönetimi konusunda bilgi verildi.Katı [&hellip]

AKÜ Kimya Bölümü öğrencilerden Katı Atık Depolama Tesisi'ne ziyaret

Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri ve öğretim görevlilerinden oluşan 120 kişilik grup Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisini ziyaret etti

Çevre Hizmetleri Birlik Müdürü H. Mehmet Durak, Çevre Mühendisi Dilek Karaca ve Şantiye Şefi Serdar Çelik tarafından öğrencilere tesis hakkında ve Türkiye’deki katı atıkların yönetimi konusunda bilgi verildi.
Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisini gezen öğretim görevlileri ile öğrencilere, 2012 yılı Mayıs ayında işletmeye alınan Biyogazdan Elektrik Enerjisi Üretim Tesisi hakkında da bilgiler verildi. Ziyarette, çöpten elektrik enerjisi üretimi ve kapasite artışı ile birlikte 7000 hanenin elektrik sarfiyatının karşılandığı belirtildi.
Ziyarette, öğretim görevlileri ve öğrencilere tıbbi atıkların sterilizasyonu, atık pil, elektronik atık ve ambalaj atıklarının geri kazanım çalışmaların anlatıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme