• Haberler
  • Eğitim
  • AKÜ KBT2 Takımı, TEKNOFEST'24'de Türkiye Üçüncüsü Oldu

AKÜ KBT2 Takımı, TEKNOFEST'24'de Türkiye Üçüncüsü Oldu

AKÜ Afyon MYO KBT2 Takımı TEKNOFEST'24'de Türkiye üçüncüsü oldu.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencilerinden oluşan AKÜ Biyo Teknoloji Topluluğu bünyesinde kurulan KBT2 takımı düzenlenen TEKNOFEST 2024, Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması, Savunma Uzay ve Havacılık Kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. Takım TEKNOFEST 2024 yarışmalarında 40 bin TL’lik para ödülü almaya hak kazandı.

AKÜ KBT2 Takımı, TEKNOFEST'24'de Türkiye Üçüncüsü Oldu

Afyon Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Tamer Aslan’ın Akademik Danışmanlığında Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü öğrencileri; Ömer Duman, İrem Sağlam, Yılmaz Kozan ve Yunus Yıldırım’ın Savunma Uzay ve Havacılık kategorisinde askerlerin yaşadığı mayın problemine maliyet etkin bir çözüm getirdikleri kara mayınlarını 40 ile 80 santimetre mesafeden algılayabilen ve ayakkabı tabanına yerleştirilebilen prototipleriyle TEKNOFEST 2024’de büyük bir başarı gösterdi.

Yarışma süreci devam eden projelerinin de olduğunu belirten Öğretim Görevlisi Tamer Aslan “Elde ettiğimiz başarı dolayısıyla mutluyuz. Daha önce bir Türkiye dördüncülüğü bir de Türkiye birinciliği elde ederek TEKNOFEST’te üniversitemizi başarılı bir şekilde temsil eden topluluğumuz, bu sene de okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek, üçüncü olduk.” dedi.

Bakmadan Geçme