AKÜ, istikrarla büyüyor – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) kuruluşunun 25. yılında açılması Üniversite Senatosunca kararlaştırılan lisans ve önlisans bölüm ve programlarıyla çeyrek asırlık büyümesini sürdürüyor.AKÜ Senatosu’nda alınan kararla bir süredir öğrenci alınmayan Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan Fizik ve Kimya bölümlerine 2017-2018 akademik yılında 20'şer öğrenci kabul edilecek. AKÜ'nün sağlıkta iddialı olduğu alanların başında gelen fizik tedavi ve rehabilitasyon [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) kuruluşunun 25. yılında açılması Üniversite Senatosunca kararlaştırılan lisans ve önlisans bölüm ve programlarıyla çeyrek asırlık büyümesini sürdürüyor.
AKÜ Senatosu’nda alınan kararla bir süredir öğrenci alınmayan Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan Fizik ve Kimya bölümlerine 2017-2018 akademik yılında 20’şer öğrenci kabul edilecek. AKÜ’nün sağlıkta iddialı olduğu alanların başında gelen fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında ise Senatonun aldığı karar neticesinde Afyon Sağlık Yüksekokulu bünyesinde “Fizyotarepi ve Rehabilitasyon” ikinci öğretim programı açıldı. Bölüme 2017-2018 akademik yılında 60 öğrenci alınacak. Bunun yanında Afyon Meslek Yüksekokulu bünyesinde bir süre önce açılan “Raylı Sistemler Yol Teknolojisi” bölümüne 2017-2018 akademik yılında 30 öğrenci alınması önerisi de Senato tarafından kabul edildi.
AKÜ Senatosu’nda alınan kararla Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde biyoteknoloji, genetik, mikrobiyoloji, moleküler biyoloji, sistem biyoloji ve biyoinformatik anabilim dalları kuruldu. Ayrıca Turizm Fakültesi bünyesinde Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm Rehberliği ve Rekreasyon Yönetimi anabilim dalları, Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümünde Klinik Mühendisliği, Biyoenformatik, Biyomalzeme, Biyomekanik ve Biyoelektronik Anabilim Dalları kurulması kararlaştırıldı.
Senato ayrıca belediye başkanlığı süresince AKÜ’nün değişik birimlerine yaptığı katkı ve desteklerinden dolayı AKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Radyoterapi ve Nükleer Tıp Merkezi binasının adını “AKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Burhanettin Çoban Radyoterapi ve Nükleer Tıp Merkezi” olmasını kararlaştırdı.

Bakmadan Geçme