• Haberler
  • Gündem
  • AKÜ İslami ilimler öğretmen atamasında göz dolduruyor

AKÜ İslami ilimler öğretmen atamasında göz dolduruyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tarih Bölümü Osmanlı Medeniyeti ve Müesseseleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Güler, fakülteyi anlattı.İLK MEZUNLAR VERİLDİAKÜ İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Güler, İslami İlimler Fakültesi'nin 2013 yılında kurulduğunu, fakültenin aynı yıl öğrenci aldığını belirtti. Fakültenin kurulduğu dönemde iki bölüm olduğunu [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tarih Bölümü Osmanlı Medeniyeti ve Müesseseleri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi, İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Güler, fakülteyi anlattı.
İLK MEZUNLAR VERİLDİ
AKÜ İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Güler, İslami İlimler Fakültesi’nin 2013 yılında kurulduğunu, fakültenin aynı yıl öğrenci aldığını belirtti. Fakültenin kurulduğu dönemde iki bölüm olduğunu hatırlatan Güler, “İlk başta Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenliği vardı. Bu bölüm kapandı artık öğrenci almıyor. Diğer bölüm ilahiyat programı kapsamında İslami İlimler olarak ikinci bölüm devam ediyor. 2013 yılında her iki bölüm öğrenci aldı. Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmenliği 2017 yılında ilk mezunlarını verdi. İlahiyat programı da 2018 yılında ilk mezunlarını verdi.” dedi.
ÇOK YÖNLÜ ÖĞRENCİ YETİŞTİRİLİYOR
Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Güler, İslami İlimler Fakültelerinde; temel İslam Bilimleriyle beraber İslam Düşüncesi, İslam Sanatları, İslam Tarihi, İslam Edebiyatı, Güzel Sanatlar, İslam Sanatına yer verildiğini kaydetti. Bu fakültelerde yüksek dereceli ilim adamları yetiştirmenin hedeflendiğine değinen Güler, “İslami İlimler Fakülteleri aynı zamanda toplumun, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitimin ihtiyaç duyduğu öğretmen, imam ve din görevlilerini yetiştirmeye amaçlayan müfredata sahiptir. Bu duruma Klasik İslam Medeniyetinde dini ilimlerde ihtisaslaşma deniliyor. Böylece hem yüksek din eğitimine hem de toplumun ihtiyaç duyduğu öğretmenlik ve yaygın din hizmetlerine insan yetiştiren bir fakülte olarak hizmet vermiş oluyoruz.” diye konuştu.
İSMİ TERCİHLE İLGİLİ
AKÜ İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Güler, İslami İlimler Fakültelerinin “İslami İlimler” ve “İlahiyat” Fakültesi olarak anıldığına dikkat çekti. Güler, “İslami İlimler Fakülteleri ve İlahiyat Fakülteleri olarak anılan bu fakültelerimiz aynı müfredat ve anlayışla öğrenci yetiştirir. İlk İslami İlimler Fakültesi Erzurum’da kurulmuştur. İlk İlahiyat Fakültemiz de Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesidir. Müfredat olarak aynı müfredatı uyguluyor. Mezunlar aynı hakka sahipler. Ders programı olarak aynı ders programını görüyorlar. Fakültenin ismen İslami İlimler veya İlahiyat oluşu üniversitenin kuruluş aşamasında ki tercihinden ibarettir. AKÜ Senatosunda bu fakülte kurulurken İslami İlimler adı tercih edildi ve öylece gidiyor.” şeklinde konuştu.
FAKÜLTE İDDİASINI KORUYACAK
AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nde 2017-2018 döneminde bin öğrencinin bulunduğunu açıklayan Güler şöyle konuştu: “Bir yıldır dekanlık görevini yürütüyorum. Sevinerek söylüyorum; Türkiye de bir ana bilim dalımız hariç diğer ana bilim dallarının tamamında öğretim elemanı bulunan ender fakültelerden biriyiz. Hem Temel İslami Bilimler hem Felsefe ve Din Bilimleri hem İslam Tarihi ve Sanatları bölümlerinin bütün Ana Bilim Dallarında bir tek İslam Sanatları hariç öğretim elemanımız mevcut. Bu bakımdan iddialıyız. Bu bakımdan iddiamızı arttırarak devam edeceğiz.”
BU YIL YENİ BİR YURT YAPIMI GÜNDEMDE
2018-2019 öğretim yılında İslami İlimler Fakültesine 200 öğrenci alınacağını açıklayan Güler şunları söyledi: “Gelecek öğretim yılında normal ve ikinci öğretim olmak üzere 200 öğrenci alacağız. Böylece öğrenci sayımızın bin 100 civarında olmasını bekliyoruz. İslami İlimler Fakültesini tercih etmek isteyen gençlerimize tavsiyem; AKÜ İslami İlimler Fakültemiz müstakil bir kampusta, yeşillikler içerisinde hizmet veriyor. Dersliklerimiz onlar için hazır. Yurtlarımız da hazır. Kız öğrencilerimiz için hemen kampusumuzun yanında bir yurdumuz var. Erkek öğrencilerimiz için KYK yurtları zaten faaliyette. Bu yıl içinde yeni bir yurt yapılacak.”
NİYET BAŞARININ ARTTIRILMASI
AKÜ İslami İlimler Fakültesi için güzel bir haberin söz konusu olduğunu ifade eden Güler sözlerine şöyle devam etti: “AKÜ İslami İlimler Fakültesi için güzel bir haberimiz var. Fakültemizin mezunları KPSS sonuçlarına göre öğretmen atamasında başarı göstererek Türkiye de 8’nci sıraya yükseldi. Bu bizim için önemli bir başarıdır. Türkiye de şu anda öğretmen yerleştirmesinde en başarılı İslami İlimler Fakülteleri arasında sekizinci sıradayız. İnşallah bu başarımızı önümüzde ki yıllarda yerleşme puanında ki artışımız, mezunlarımızın yüksek lisans ve doktoraya devam etmelerinde ki başarımızla devam ettireceğiz.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme