• Haberler
  • Genel
  • AKÜ İnşaat “DASK” yarışmasında finalde

AKÜ İnşaat “DASK” yarışmasında finalde

AKÜ İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencileri “DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması” finallerine katıldı Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) düzenlemiş olduğu 'Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışması'nda finallere kalan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri AKÜ'yü ve Afyonkarahisar'ı başarı ile temsil ettiler.Beş aylık bir hazırlık sürecinin ardından finallere kalarak, sarsma tablasına çıkan takımlar arasında AKÜ [&hellip]

AKÜ İnşaat "DASK" yarışmasında finalde

AKÜ İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencileri “DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması” finallerine katıldı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) düzenlemiş olduğu “Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışması”nda finallere kalan Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri AKÜ’yü ve Afyonkarahisar’ı başarı ile temsil ettiler.
Beş aylık bir hazırlık sürecinin ardından finallere kalarak, sarsma tablasına çıkan takımlar arasında AKÜ öğrencilerinin oluşturduğu iki ayrı takım da yer aldı. “Üniversiteler Yarışıyor, Ayakta Kalan Kazanıyor” sloganı ile yapılan yarışmada AKÜ öğrencilerinden oluşan her iki takım da en ufak bir hasar almadan ayakta kaldılar.
Yarışmaya “Sekiz Bucaklı Gökdelen Projesi” ile katılan takım Dilan Karadeniz, Mehmet Ferhat Hamziyan, Yunus Eyisan, Esma Kavasoğlu ve Ahmet Mücahit Bozkurt’tan oluşurken; takımın danışmanlığını AKÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Ali Ergün ve Yrd. Doç. Dr. Gökhan Kürklü yaptı.
“Maripoza Tower Projesi” ile yarışmada yer alan takım ise Erkan Duman, Samet Ünlü, Ahmet Ünlü, İbrahim Kocabaş ve Fatih Ateş’den oluşurken; takım danışmanlığını ise yine AKÜ Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Cahit Gürer yaptı.
2003’ten beri Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü’nün Öğrenci Liderlik Konseyi tarafından düzenlenen “Sismik Tasarım Yarışması”nın (Seismic Design Competition) Türkiye versiyonu olan “DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışması”, ABD’nin dışında ilk defa ülkemizde düzenlendi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme